Deel dit artikel ‹ Terug

Word de expert met de Kindercolleges van BiblioPlus!

Geplaatst op: dinsdag 31 oktober 2017


Het was muisstil in de Bibliotheek Gennep op vrijdagmiddag 27 oktober, toch zat de KennisKeuken vol met luisterende oortjes van nieuwsgierige kinderen. Zij kwamen naar het Kindercollege ‘Hoe word ik een bioloog?. William van den Akker vertelde over zijn bijzondere beroep. “Interessant om te luisteren naar een echte bioloog, die weet meer dan de juf” en “ik wil later zelf bioloog worden, omdat ik zo van dieren houd”, waren de reacties na afloop. En dat er veel interesse was bleek al weken van te voren, het college was namelijk al een tijd volgeboekt. Naast luisteren konden de kinderen ook een tentoonstelling over de natuur van de IVN bewonderen in de bibliotheek, deze is nu nog te bezoeken.

De Bibliotheek is een kennisknooppunt van de regio. Een plek waar kennis en geïnteresseerden samen komen en elkaar verrijken, zoals gebeurde in Gennep. Een eerste succes in het nieuwe aanbod van Kindercolleges. Wijze kinderen die alles willen weten over een bepaald onderwerp kennen we allemaal. Ouders, leraren, vrienden, iedereen doet zijn best om zoveel mogelijk te vertellen over die onderwerpen waar kinderen heel nieuwsgierig naar zijn. Soms is dat niet genoeg en luisteren zij graag naar een echte expert. Daarom organiseert BiblioPlus vanaf oktober meerdere Kindercolleges in haar bibliotheken. Kinderen kunnen komen luisteren naar die expert en hem/haar alles vragen. De colleges zijn voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en helemaal gratis.

Kindercolleges in november en december
Op vrijdagmiddag 10 november om 15.00 uur is in de Bibliotheek Boxmeer het Kindercollege ‘Alles wat je wilt weten van een dierenarts!’. Het Kindercollege ‘Ontdek fossielen’ is te bezoeken op woensdag 29 november in de Bibliotheek Cuijk en vrijdag 15 december in de Bibliotheek Mill. Aanmelden voor deze Kindercolleges kan via www.biblioplus.nl. Houd deze site in de gaten voor alle aankomende Kindercolleges.

Foto: Thea Barten