Deel dit artikel ‹ Terug

De Partizanen in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: maandag 30 oktober 2017


Welkom in Partizanië 
Absurd, verfrissend surrealistisch en rebels duo.

Wat hebben een jerrycan met gevoel, een koffiemaal-verslaafde en een gewiekste luciferverkoper met elkaar gemeen? Ze komen allemaal voor in het cabaretprogramma ‘Welkom in Partizanië’ van De Partizanen. Dit hoog-komische duo verovert stormenderhand Nederland met snelle, absurde shows. Onder het motto ‘Een lach, je bent in Partizanië’ slepen Merijn Scholten en Thomas Gast je in hun totaal eigen universum van ‘Snelle sketches en dialogen die inhaken op trends, hypes en omgangsvormen, dit alles flitsend omlijst met video, licht en muziek’ (de Volkskrant).
Dus pak in die tas en gun jezelf een enkele reis naar het beloofde land!

Bekend van DWDD
Thomas Gast en Merijn Scholten leren elkaar in 2008 kennen bij stand-up comedy-collectief Comedytrain. Samen maken ze in 2012 de satirische documentaire Alles voor een lach over de onbekende comedian Rob van Liempt. De samenwerking bevalt, want meteen daarna richten ze De Partizanen op. Na amper drie maanden doet het duo mee aan het Leids Cabaret Festival 2013, waar Thomas en Merijn moeiteloos de jury- en publieksprijs winnen.

Hun debuutprogramma De Partizanen is in 2015 bekroond met de Neerlands Hoop, de cabaretprijs voor de meest veelbelovende nieuwkomers. De pers was laaiend enthousiast, NRC schreef onder andere: ‘In één klap is het cabaret een fantastisch sketchduo rijker.’

Ook ‘Welkom in Partizanië’ verzamelde de nodige sterren. ‘Inventief, idioot en vooral erg geestig’ (Parool).

Je kent ze vast van DWDD waar zij sinds januari 2017 de nieuwe huiscabaretiers zijn en iedere vrijdag de week afsluiten met hun Weekdesk of van de columns bij het radioprogramma Spijkers met Koppen. Eerder al werkten zij mee aan Dit Was Het Nieuws, de satirische nieuwsshow Panache en hadden zij de rubriek ZZZP-TV in programma COJONES.

Schouwburg Cuijk
Wo 15 november, 20.15 uur
17,50 (incl pauzeconsumptie en garderobe)

Meer informatie?
schouwburgcuijk.nl
www.departizanen.nl