Deel dit artikel ‹ Terug

Theaterproductie: De Maas Spreekt

Geplaatst op: dinsdag 10 april 2007


Theatergroep Sambeek, onder leiding van regisseur Marco van de Plasse, zal in de maand mei maar liefst zesmaal de Muziektheatervoorstelling ,,De Maas Spreekt”opvoeren.

Het is een tintelende muziek- en theatervoorstelling over de mythe van de Maas en het geheim van de sluismeester. De toeschouwers kunnen de opvoering in de open lucht volgen vanuit een verwarmde tent naast het sluizencomplex bij De Stuw te Sambeek.

,,De Maas Spreekt’’ is een betekenisvol, authentiek en bevlogen muziektheaterproductie. Kees Ligtelijn is de schrijver van het theaterstuk dat gaat over de verandering van de Maas en het sluizencomplex vanaf de jaren zestig. De basis van het theaterscript is vastgelegd uit gesprekken met een aantal personen die een duidelijke relatie hadden of hebben met de Maas en het sluizencomplex. De haat liefde verhouding met de rivier en de sluizen is het kernthema van de voorstelling. Centraal staat het leven van de sluismeester. Voor hem vormen het water en de sluizen een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Een voorstelling over een heimelijke liefde en het botsen van verlangens, waar de humor niet is vergeten. ,De Maas geeft, de Maas neemt, de Maas spreekt’. Ook het muzikale hoofdthema is een eigen compositie, geïnspireerd door het rivierwater.

Medewerking aan het theaterspel wordt verleend door Stichting Muziek-Theatergroep Sambeek ,,De Maas Spreekt”; harmonie ,,Semper Unitas o.l.v. Geert Mooren; dans- en musicalschool Étoile; Beeldende Kunsten HKA (Arnhem). Verder een grote cast van vrijwilligers voor en achter de schermen waaronder studenten van het MBO college ,De Maasvallei’ uit Boxmeer en ,De Leijgraaf’ uit Cuijk.

,,De Maas Spreekt” wordt opgevoerd woensdag 16, vrijdag 18, zaterdag 19, vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei. Aanvang 20.45 uur. De toegangsprijs is € 14.00.

Kaarten zijn te koop bij het cultureel theatercentrum De Weijer, Raetsingel 1 in Boxmeer; Van Dinter Media, Koorstraat 61 in Boxmeer, Route’66, Grotestraat77 in Sambeek, Spar Supermarkt, Dorpsstraat in Afferden en Read Shop, Jeroen Boschstraat in Nieuw-Bergen (L.).

Meer informatie: www.demaasspreekt.nl