Deel dit artikel ‹ Terug

Kloosterman lijsttrekker VVD Cuijk?

Geplaatst op: maandag 23 oktober 2017


Ingrid Kloosterman meldt zich als kandidaat voor het lijsttrekkerschap.

Zaterdag zal in Landgoed Roepaen om 14:00 uur te Ottersum de verkiezing voor de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar plaatsvinden. Het bestuur van de regio Maasland heeft een 20-jarige kandidaat voorgedragen waarvan veel VVD’ers zich afvragen of iemand van 20 jaar zonder politieke ervaring en netwerk het gezicht van de VVD kan zijn. 12 jaar nadat Kloosterman is gestopt als wethouder is dit reden om weer actief te willen worden binnen de lokale VVD.

“Verkiezingen zijn er om te winnen!” aldus Kloosterman, “daar heb je een bekende en een door de wol geverfde lijsttrekker voor nodig”. De VVD is landelijk opnieuw de grootste partij, dat biedt perspectief voor de verkiezingen in Cuijk. De afgelopen decennia is gebleken dat de kiezers veelal op de ‘poppetjes’ stemmen en niet meer vanzelfsprekend op een partij. Dat is zeker een feit bij lokale verkiezingen. Door een onbekende en onervaren lijsttrekker zal de VVD, zo meent Kloosterman, veel stemmen mislopen. “Voor mij is dat de enige reden om me kandidaat te stellen, ik wil dat de VVD 3 zetels gaat halen in maart volgend jaar!”

Kloosterman is zeer te spreken over de vele jongeren die op dit moment actief deelnemen binnen de VVD. Veel partijen zullen daar jaloers naar kijken. Het lijkt haar een prachtige kans om de komende jaren samen te werken aan een sterke fractie. Het schrikbeeld van het behalen van slechts 1 zetel (de VVD heeft er nu 2) waarbij alleen de 20-jarige kandidaat van het bestuur in de gemeenteraad zal zitten, dat moet voorkomen worden, aldus Kloosterman.

Kloosterman roept dan ook alle VVD’ers uit de gemeente Cuijk op a.s. zaterdag naar Roepaen te komen en mee te praten en te stemmen!
advertentie