Deel dit artikel ‹ Terug

Kataklò Play

Geplaatst op: maandag 2 oktober 2017


Dansacrobaten brengen sublieme ode aan de sport

Het Athletic Dance Theatre ‘Kataklò’ uit Milaan was de afgelopen jaren regelmatig in Nederland te gast. Steeds weer verwonderde en verbaasde het publiek zich over de schoonheid en puurheid van deze Italiaanse dansgroep.

Kataklò betekent letterlijk: ‘ik dans buigend en draaiend’ in het oud Grieks. Dus is het logisch dat in de voorstellingen van dit gezelschap de kracht en de fragiliteit van het menselijk lichaam centraal staan.

Het Italiaanse dansgezelschap Kataklò is sinds de oprichting in 1995 internationaal overladen met prijzen. Geen wonder, want het betoverende oeuvre van de groep zit vol wonderlijke theatrale illusies en de dansers gebruiken een lichaamstaal die bij jong en oud tot de verbeelding spreekt. Het atletisch vermogen en de kleurrijke kostuums, doordachte choreografie en creatieve belichting doen de rest.

Met ‘Play’ rijgt Kataklò opnieuw een pareltje aan haar imposante snoer acrobatische dansvoorstellingen. In dit nieuwe programma draait alles om sport. De dansers zullen herkenbare sportmomenten gaan uitvergroten om deze vervolgens op sublieme wijze uit te beelden. Wederom zal de groep gebruikmaken van een groot arsenaal aan disciplines: van dans tot acrobatiek en van ballet tot humorvolle presentaties. Italiaans vakwerk ten top; een aanrader!
Ogen en oren schieten tekort bij deze sublieme ode aan het spel van competitie en strijd.

Choreografie: Giulia Staccioli & Jessica Gandini. Muziek: Ajad.

acrobatische dansshow
Schouwburg Cuijk
dinsdag 17 oktober, 20.15 uur
Kaartjes: 32,50 euro

Meer informatie:
schouwburgcuijk.nl
www.kataklo.com
advertentie