Deel dit artikel ‹ Terug

Finales van KEUKENBAZEN 2017

Geplaatst op: maandag 25 september 2017


De Mega Live KookBattle, de finale van Keukenbazen, komt eraan! Eind deze week zijn de winnaars van de deelnemende gemeenten (Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught) bekend. Maar liefst 134 teams hebben zich ingeschreven voor de wedstrijd. Voor de jury wordt het nog een pittige klus om uit alle inzendingen de winnende gerechten te kiezen.

De finale vindt dit jaar plaats in twee delen:

De Mega Live KookBattle op 7 oktober
Op zaterdag 7 oktober koken de zeventien winnende teams uit de deelnemende gemeenten voor een professionele jury tijdens De Mega Live KookBattle in het Koning Willem 1 College. De teams worden hierbij gecoacht door de kok uit hun gemeente. De jury bestaat uit de jonge Brabantse topkoks Jermain de Rozario (restaurant De Rozario in Helmond en bekend van o.a. RTL Late Night) en Jan van Hout (restaurant Ons Jongens in Someren-Eind en winnaar 2e prijs European Young Chef of the Year) en trendwatcher en foodblogger Maaike de Reuver van Food Inspiration.

We nodigen je van harte uit om bij de Mega Live KookBattle aanwezig te zijn. Als je komt, wil je dit dan van tevoren melden bij Annemiek Kraaijvanger, via a.kraaijvanger@agrifoodcapital.nl
Datum: zaterdag 7 oktober.
Locatie: Koning Willem I College, Vlijmenseweg 2, Den Bosch.
Melden bij portier, volg de digitale bewegwijzering met tekst 'Keukenbazen 2017'
Gebouw Mensa.
Vragen naar Annemiek (tel 0622727245).

Voor de routebeschrijving naar het KW1C kijk op: www.kw1c.nl/routebeschrijving en klik op Campus Vlijmenseweg.

Programma
13.00 uur ontvangst kinderen
Welkom en uitreiken teamschorten
13.30 uur Aan de slag in de keuken
14.30 uur uitserveren 17 gerechten aan de jury
16.00 uur keuken opruimen
17.00 uur naar huis

Het Finalediner op woensdag 11 oktober

Wie de felbegeerde Keukenbazen Trofee en de titel ‘SmaakBurgemeester van Nederland’ winnen, wordt bekend gemaakt op woensdag 11 oktober tijdens een feestelijk diner in het Noordbrabantse Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch. In totaal 250 gasten (onder wie de burgemeesters van de zeventien gemeenten, de kinderen en hun ouders en partners van Keukenbazen) genieten dan van een gezellige avond met overheerlijke gerechten.

De ontvangst is vanaf 15.30 uur.
Om 19.30 uur zal de jury de winnaars bekend maken. Het winnende team krijgt de Keukenbazen Trofee overhandigd uit handen van Jermain de Rozario, de burgemeester wordt ‘beëdigd’ als SmaakBurgemeester van Nederland. Albert Verlinde praat deze feestelijke en smakelijke avond aan elkaar. We nodigen je van harte uit om bij de het Finalediner aanwezig te zijn. (NB: je kunt niet mee-eten!) Als je komt, wil je dit dan van tevoren bij mij melden, via a.kraaijvanger@agrifoodcapital.nl? Dat kan ook met een reply op deze mail.

Datum: woensdag 11 oktober
Locatie: Provinciehuis, Brabantlaan 1 in ’s-Hertogenbosch
Vragen naar Annemiek (tel 0622727245).

Programma
15.30 uur Ontvangst gasten
16.00 uur Welkom door Roel Schutten, directeur AgriFood Capital B.V.
16.05 uur Anne-Marie Spierings, gedeputeerde Provincie Noord-Brabant
16.15 uur SmaakBurgemeester van Nederland 2016 – Antoine Walraven, burgemeester
Mill en Sint Hubert
16.20 uur Albert Verlinde presenteert de hoofdgerechten van de kinderen
16.30 uur Start diner
19.30 uur Uitreiking prijs Smaakburgemeester van Nederland en Keukenbazen 2017!
Persmoment
Naar huis