Deel dit artikel ‹ Terug

Koninklijke Onderscheiding voor Will Ariaens

Geplaatst op: maandag 25 september 2017


Cuijk, 22 september – Op zondag 24 september a.s. wordt de heer W.E. (Will) Ariaens (75) uit Cuijk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij krijgt deze onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten op maatschappelijk gebied. De onderscheiding wordt uitgereikt door burgemeester Hillenaar tijdens de viering van het 70-jarig jubileum van gemengde zangvereniging Zang Veredelt in de Schouwburg Cuijk De heer Ariaens is van 1989 tot februari 2017 penningmeester geweest van Zang Veredelt in Cuijk. Hij is verantwoordelijk geweest voor de hele financiële administratie van de vereniging. Zijn werkzaamheden bestonden uit de volgende taken:
- aanvragen en verwerken gemeentelijke subsidie
- bijhouden ledenlijsten
- contractbesprekingen dirigent en met verhuurder repetitieruimte
- organiseren concoursen in binnen en buitenland
- werving sponsors
- stimuleren zelfwerkzaamheid leden

De heer Ariaens is ook van 2005 tot 2008 voorzitter geweest van deze zangvereniging en vanaf 2008 tot 2017 was hij vice-voorzitter van Zang Veredelt. De heer Ariaens is reeds16 jaar penningmeester van de Unicef afdeling Land van Cuijk en Maasduinen en hij verzorgde de financiën van het Regionaal Comité. Eveneens zorgde hij voor de aansturing van de werkgroep en hij heeft 15 jaar "De Loop" in de regio georganiseerd. Ook is hij lid geweest van het coördinatieteam. Daarnaast was hij van 1982 tot 1992 penningmeester van Volleybalvereniging Shock 82/VV Volt.

De heer Ariaens is iemand die zich al geruime tijd ten bate van de samenleving inspant. Op grond van zijn vele verdiensten op maatschappelijk gebied heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.