Deel dit artikel ‹ Terug

Jong geleerd is oud gedaan

Geplaatst op: dinsdag 19 september 2017


GGD Hart voor Brabant, JOGG Grave en JOGG Cuijk hebben de handen ineen geslagen om ouders te ondersteunen in het aanleren van gezonde eet- en drinkgewoonten bij hun baby. Kersverse ouders vinden het vaak lastig om hun baby groente te leren eten blijkt uit onderzoek. Vanaf deze week ontvangen ouders die op het 4-maanden consult komen bij het consultatiebureau een ondersteuningspakket om hen op leuke en praktische wijze te ondersteunen.

Jong geleerd is oud gedaan

Jong geleerd is oud gedaan, dat geldt ook voor het eten van groente en het drinken van water. Smaak ontwikkelt zich in het eerste levensjaar en daarom is het belangrijk dat baby’s vanaf vier maanden al diverse groenten leren eten en vanaf zes maanden water leren drinken. Minimaal 10 keer proeven is nodig om iets te leren eten. Het ondersteuningspakket bevat onder andere het pakket ‘Groentehapjes in 10 stapjes’ en een oefenbeker om het leren drinken uit een beker gemakkelijk te maken.

JOGG-aanpak
Onder de paraplu van de gemeente werken vele partijen in de wijk samen aan meer aandacht voor voeding, sport en beweging. Daarnaast helpt Jongeren Op Gezond Gewicht met het creëren van een gezonde omgeving op plekken waar kinderen en jongeren veel komen, zoals school, sport en werk. Met een positieve boodschap stimuleren we kinderen en jongeren om een gezonde leefstijl aan te nemen. De GGD is samenwerkingspartner voor JOGG vanaf het begin, dit ondersteuningspakket is ontstaan uit deze samenwerking.