Natuurfotografie Wandeling op Landgoed Tongelaar door Geert Giesbers_ Deel dit artikel ‹ Terug

Natuurfotografie Wandeling op Landgoed Tongelaar door Geert Giesbers

Geplaatst op: maandag 11 september 2017


Meestal staat hij zelf achter de camera, maar deze keer is de camera gericht op Geert Giesbers, levensgenieter en amateur natuurfotograaf.

Geert Giesbers (52 jaar, Langenboom) is geen onbekende op Landgoed Tongelaar. Al jaren gefascineerd door het fotograferen van de natuur, neemt zijn hobby steeds meer professionele vormen aan. Wie zijn instagram-account volgt wordt wekelijks getrakteerd op Geerts prachtige inkijkjes op de omgeving om ons heen. Zondag 1 oktober geeft Geert een workshop-wandeling over Landgoed Tongelaar, om zijn manier van kijken met ons te delen.

Vroeg uit de veren
“Sinds anderhalf jaar ben ik serieus bezig met mijn hobby fotografie. Mijn voorkeur gaat uit naar landschapsfotografie en natuurfotografie. Vanaf jongsaf aan ben ik bezig met fotograferen, sinds ik een spiegelreflexcamera heb is de interesse alleen maar gegroeid,” vertelt Geert die in het dagelijks leven werkzaam is als procesoperator bij Fransen Gerrits mengvoeders in de Rips. Doordat hij in 4 ploegendienst werkt kan hij op de meest verschillende momenten de natuur in. “Vroeg opstaan om zonsopkomst te fotograferen geeft een geweldige boost voor de rest van de dag. Heerlijk alleen in de natuur, vogels die fluiten, krekels, kikkers in de poelen.”

De Kuilen en Tongelaar als achtertuin
Geert Giesbers woont al zijn leven lang in Langenboom, samen met zijn vrouw. Zijn achtertuin zijn de Langenboomse bossen, De Kuilen en Landgoed Tongelaar. daar brengt hij graag veel tijd door. Geert: “Ik vond foto's altijd al leuk. Toen ik nog jong was. vroeg ik mijn ouders al regelmatig of ik op de foto mocht. Dat ging niet altijd, want dat was behoorlijk prijzig destijds.
Toen ik mijn eigen fototoestel kreeg was het altijd spannend als de foto's ontwikkeld waren en je ze kon gaan halen bij de fotograaf. Elke vakantie ging het fototoestel mee. Naarmate ik ouder werd groeide mijn interesse voor het fotograferen van de natuur. Vooral toen ik een rondreis maakte op mijn 33ste door Amerika. Grand Canyon, Monument Valley, Yosemite park en Zion National Park. Prachtig die natuur! Daarna heb ik nog een rondreis door Scandinavië gemaakt met alweer zo’n prachtige natuur.”

Autodidact
Die interesse voor de natuur heeft Geert altijd al gehad Als je 50 meter van de bossen woont wordt er natuurlijk veel gespeeld als kind. “De natuur heeft zoveel te bieden en elk seizoen heeft zijn eigen charmes,” vertelt Geert. “Ik heb nooit een cursus gevolgd hiervoor maar ik volg gewoon mijn gevoel. Landschappen, bloemen, insecten, kleine dorpjes en het plattelandsleven; het zijn allemaal kleine verhaaltjes die ik wil laten zien en vertellen. Op Instagram heb ik een aantal fotografen die ik volg, zij maken schitterende natuurfoto's.
Ik werk bijna niet met programma's waarmee ik mijn foto's kan corrigeren. Het is maar zelden dat ik dit gebruik.”

Verhalen en kleuren
Mijn mooiste foto vind ik de zonsopkomst bij de Langenboomse Kuilen met laaghangende mist en de zon die er doorheen schijnt. (zie foto) De zonsopkomst is iets wat ik nog beter onder knie wil krijgen. De juiste belichting, de mooiste invalshoek enz. Als je gaat fotograferen in de vroege ochtend of aan het begin van de avond dan heb je echt de mooiste kleuren.”
De mooiste dieren die Geert gefotografeerd heeft zijn libelle's. Je moet daar veel geduld voor hebben. “Als het net geregend heeft en de zon begint te schijnen heb je de beste kans. Ze moeten dan de vleugels laten drogen voordat ze verder vliegen.”
En soms is het moment te mooi om aan je camera te denken; “Ik liep een keer over Tongelaar en ineens stonden er drie reeën naar mij te kijken. Naar wat ik aan het doen was. Voordat ik mijn camera goed had waren ze weg...”

Tips and tricks van de meester
Zondag 1 oktober geeft Geert Giesbers zijn eerste fotografie-wandeling over Landgoed Tongelaar. Tijdens deze wandeling kijk je met hem mee en en wil hij zijn visie van fotografie graag met je delen. “Kijk altijd eerst wat wil je fotograferen en wát je met je foto wil vertellen”, is één van zijn tips. En vroeg opstaan natuurlijk :)
Reserveren voor deze wandeling kan via mail: geertsfoto@gmail.com Het aantal plaatsen is beperkt. Geert vertrekt om 10 uur vanaf het binnenplein van Kasteel Tongelaar. Kosten voor deelname zijn €5,- per persoon. Vergeet je camera niet!

www.geertgiesbers.nl

advertentie