Deel dit artikel ‹ Terug

MEE zoekt ervaringsdeskundigen in Land van Cuijk

Geplaatst op: maandag 28 augustus 2017


Den Bosch, 28 augustus 2017

Wil u uw ervaring met leven met een beperking en zorg of hulpverlening inzetten om anderen te helpen? Dan zoekt MEE u!
MEE Noordoost Brabant vindt het belangrijk om ervaringsdeskundigen te betrekken bij haar werk. Bijvoorbeeld in gesprekken met cliënten, trainingen voor professionals of gesprekken met gemeenten. Ervaringsdeskundigen werken als vrijwilliger en weten als geen ander hoe het is om een beperking te hebben. Of te leven met iemand met een beperking. Ervaringsdeskundigen en professionals kunnen elkaar daarom prima aanvullen. Heeft u een beperking en heeft u ervaring met zorg of hulpverlening? Of bent u mantelzorger van iemand met een beperking? En wilt u anderen helpen door het delen van uw ervaring? Dan zoeken we u!

In oktober start MEE Noordoost Brabant een training (drie dagdelen) waaraan ervaringsdeskundigen en consulenten van MEE meedoen voor de regio Land van Cuijk. Samen ontwikkelt u een visie op de inzet van ervaringsdeskundigen in het werk van MEE. U leert hoe u uw ervaringen kunt inzetten. De consulent van MEE ervaart de meerwaarde van ervaringsdeskundigheid in het werk. We bespreken welke vaardigheden nodig zijn om ervaringsdeskundigheid zo goed mogelijk in te zetten. Na de training bekijken we het vervolg. Dit is afhankelijk van wat u goed kunt en leuk vindt en de mogelijkheden die er zijn binnen de regio Land van Cuijk.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met kwartiermaker Inga Jacobs van MEE voor een afspraak. E-mail i.jacobs@demeentgroep.nl, telefoon 088 465 37 98. We bespreken uw ervaring, mogelijkheden en verwachtingen en wat MEE u kan bieden. Ervaringsdeskundigen krijgen een vrijwilligers- en reiskostenvergoeding en begeleiding waar nodig.