Deel dit artikel ‹ Terug

Organisatie festival: Het ´uut´ pakken is begonnen!!

Geplaatst op: dinsdag 22 augustus 2017


Wilbertoord – Festivalisering is een recent fenomeen in Nederland. Steeds meer bedrijven en vrijwilligers organiseren muziek, food, oldtimer, culturele, theater en noem het maar op festivals. Deze evenementen trekken vaak vele bezoekers en bieden ruimte om jezelf te laten zien en van anderen te genieten. Volgens de woordenboeken moet een festival; bijzonder, artistiek, interessant en onderscheidend zijn. Dat laatste hebben de ruim 1500 vrijwilligers en deelnemers van Wilbertoord Pakt Uut goed in de oren geknoopt. De organisatie biedt namelijk een breed onderscheidend programma voor jong en oud en mensen uit zowel de stad als platteland.
Organisator Gidi de Wit; ‘Geweldig om te zien hoe actief en creatief deelnemers en vrijwilligers nu al tijdens de voorbereidingen, zodat we er op 9 en 10 september weer een geweldig evenement van kunnen gaan maken. Zo is een groep sterke mannen al begonnen met het ‘uut’ pakken van diverse materialen zoals reclameborden, hout en vlaggenmasten. Bij het secretariaat worden alle opgaves en vragen van deelnemers verwerkt en de technische dienst is alweer bezig met het tellen van stroomcontact punten, zodat campinggasten met gemak kunnen komen logeren. Bijzonder vind ik dat alle werkzaamheden door vrijwilligers worden verricht. Daar komt veel bij kijken, maar levert veel gezelligheid en energie op. Super om samen met z’n alle te doen!’

Het festival Wilbertoord Pakt Uut start zaterdagavond 21.00 uur met een spetterende feestavond met doorlopend muziek programma. De allround live band Motion, rock en lol band Canvas Rock’in Hoempa, zorgen samen met de DJ’s voor geweldige muziek in de feesttent! Op zondag 10 september is het terrein vanaf 11.00 uur geopend. Bezoekers kunnen dan genieten van een allround oltimershow, kofferbakverkoop, hobbymarkt met regiofair, gratis kinder & kermisattracties, foodtrucks, koe-knuffelen, straattheater, dansvoorstellingen, roofvogelshows, oldtimerveiling en gezellige terrassen met rockbands, dweilorkesten, bigband de Black Pearls en de Fanfare uit Landhorst. Vanaf 18.00 uur start het zondagavondmatinee met live muziek van het duo Conny en Ilse Bens en het spectaculaire Whipe Out spel. Eens kijken wie het langste recht op zijn of haar benen kan blijven staan en of wie flink kan beuken!

Het volledige programma is te vinden op; www.wilbertoordpaktuut.nl