Deel dit artikel ‹ Terug

Bezoekersrecord in Overloon

Geplaatst op: maandag 21 augustus 2017


Het Santa Fe Event in het museumpark in Overloon heeft dit jaar méér publiek getrokken dan bij eerdere edities. In totaal kwamen ruim 7500 mensen een kijkje nemen in het geallieerde kampement.
 
Santa Fe werd in Overloon voor de vierde keer georganiseerd. Dat gebeurde in samenwerking met de gelijknamige Santa Fe-vereniging van voertuigeigenaren. Er werd dan ook veelvuldig rondgereden met militaire oldtimers. Veel bezoekers maakten een rondje mee.
 
Maar schot in de roos was vooral de zgn. mock battle. In lijn met de geschiedenis was de uitkomst van deze schijngevechten van te voren bekend: de geallieerde troepen wisten keer op keer ondanks hevige Duitse tegenstand het terrein te veroveren op de Duitse bezetter.
 
Deze nagespeelde veldslagen, waarin met losse flodders werd geschoten, konden op grote belangstelling rekenen.
 
Het openluchttheater bleek eigenlijk te klein hiervoor, want de vierhonderd zitplaatsen waren elke keer al bijtijds bezet. En daar omheen stonden nog eens honderden toeschouwers extra toe te kijken. Het zonnige weer heeft zeker op zondag bijgedragen aan het succes.
 
Al met al is de organisatie zeer tevreden met het verloop. Dat het Santa Fe Event dus in 2018 opnieuw doorgang zal vinden lijdt dan ook geen twijfel.
advertentie