Deel dit artikel ‹ Terug

Festival Op het Mot, Kasteel Tongelaar op 27 augustus.

Geplaatst op: vrijdag 28 juli 2017


Zomers festival "Op het Mot" van Kasteel Tongelaar
“Revival”, “off the beaten track” muziek, jong talent, stand-up, spoken word, BBQ en fijne drankjes!

Zondag 27 augustus is het heerlijk samen hangen op het eilandje aan de toren van Kasteel Tongelaar, vlak onder de wilg, voor het dwarse en culturele festivalletje ‘Op het Mot’. De jongens en meisjes van ‘team Tongelaar’ hebben zelf voor de programmering gezorgd en die is zeker niet standaard te noemen! Denk jonge gasten die oude sixties spelen tot  dansbare klassiekers, funk, folk, rockabilly, stand-up, poëzie en verstilde luistermuziek. Zie hier de voorlopige line-up:
 
De hippe familie The Moods zal de harmonieuze jaren 60 laten herleven. Geïnspireerd door The Grateful Dead en The Beatles zal leadzanger Sebastian je laten dansen tot je groen ziet, want stil staan is geen optie.

Singer-songwriter Iris Penning verhoogt de sfeer met haar stralend ingetogen aanwezigheid. Poëtische pop, gedachtenflarden, observaties en een heleboel vragen. Samen met multi-instrumentalist Jorick Bronius gaat ze een voorstelling spelen op het Mot met méér dan alleen muziek. Iris Penning stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, in Paradiso, en deed mee aan de Popronde. Onlangs deelde zij het podium met Spinvis. Haar nieuwe plaat, "Spreken met Suiker" werd lovend ontvangen door o.a. muziektijdschrift OOR.

Geert Hagelaar & Dirk van Hout van het excentrieke Brabants collectief WESPENDIEF gaan hun electronische popliedjes voor het eerst in een ‘naked version’ spelen. Dat wordt best spannend. Maar deze jongens zijn opgevoed door eighties legendes als George Michael en Prince, dus wij maken ons geen énkele zorgen.

Heartbreking tearjerkers, sing-along evergreens, mooie ballads, close harmony en sweet sixties & fifties; de broertjes Verstraten gaan ons trakteren op een sentimental journey met knipoog. Delamice bestaat uit drie hele brave broers (Erik, Harm en Peter) die hun hele leven al muziek spelen, van reggae tot punk, van blues tot funk. De tamboerijn en kazoo gaan mee; meezingen is dringend en van levensbelang.

Jan en Alleman zijn Steffen Pauws op bas, Bardo Koolen op drums, Pieter Verhappen op gitaar, Leontain van Lieshout op piano en Jan Vriends, zang. Sinds 8 oktober bespeelt deze nieuwe muziekvoorstelling de theaters van Brabant, maar op het Mot hebben we de primeur dat ze geheel akoestisch gaan. Radiomaker Roy Spraakman publiceerde de eerste CD-recensie: “Zo fucking mooi. Sommige mensen kunnen alles. Dit is niveau Henny Vrienten meets Harry Nilson.”

Niels, Sander en Frank van Lijn99 laten een spoor van gezelligheid achter, waar ze ook komen. Deze jonge Brabanders spelen Country en Rock ‘n Roll uit de 60’s en 70’s, een niet zo voor de hand liggende keuze gezien hun leeftijd :) De multi-instrumentalisten nemen al hun gitaren mee: een contrabas, banjo én piano! Denk Johnny Cash, Chuck Berry en The Rolling Stones. Het publiek mag achtergrondkoortje zijn.

In de grote zaal staat DJ Dunne Boef. Deze Eindhovense baas draait Afro, Soul & Funk, enkel vanaf vinyl. Dat wordt voetjes van de vloer voor wie van klassiekers houdt!

Mensen Zeggen Dingen organiseert op de schermzolder een ‘Spoken Word’-podium; comedy, snoeiharde voordrachten en rijmelarij van het hogere niveau. ‘Mensen Zeggen Dingen’ zoekt de combinatie van literatuur, theater, rap, cabaret en improvisatie. Schrijver en presentator van het festival Rens van Hout leest voor uit zijn nieuwe boek “ ‘t Leef van Lef”.

Tot slot hebben de jongens van Brouwerij de Blauwe Knoop een speciaal festival-biertje gebrouwen, natuurlijk staan hun andere speciaalbiertjes ook koud. ‘Grillmeisters’ Hans & Guus zorgen voor lekkers van de BBQ.
Klinkt goed, dus... Kom maar gauw!

Tickets zijn in de voorverkoop € 15,00, Earlybirds € 12,50. Toegang vanaf 16 jaar en alleen met ticket. We verkopen geen tickets aan de deur. Poort open om 13 uur. Aanvang programma 15 uur tot 23 uur. Je kunt je kaartjes online bestellen via: https://www.yourticketprovider.nl/events/19647-festival-op-het-mot/

www.kasteeltongelaar.nl 
advertentie