Deel dit artikel ‹ Terug

Summmertime Gennep: Country- en folkmuziek overspoelen de Markt op 29 juli

Geplaatst op: zondag 23 juli 2017


Zaterdag 29 juli is het weer SumMmertime in Gennep. Met heerlijke zomerse temperaturen en veel vakantiegangers die nog volop van hun vrije dagen genieten, is de Markt in Gennep the place to be. 's Middags meedeinen op de muziek van singer-songwriter Gayle Skidmore of je overgeven aan de bluegrass band the Hillbilly Moonshiners met als toefje op de taart in de avonduren swingen op de songs van Dance Little Sister. Je vakantie kan niet meer stuk!

The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band vertaalt pophits van toen en nu naar moderne country en folk uitvoeringen en overgiet die met een vettig sausje uit de Louisiaanse swamps. Herbeleef klassiekers van George Baker en Bon Jovi of ga uit je dak op hedendaagse Top 40?hits van Katy Perry, Miley Cyrus, Beyoncé, Pharrel, Weeknd en anderen. De band komt gewoon uit Nederland maar klinkt Amerikaanser dan Ome Donald. Hun populariteit groeit nog steeds met meer dan 200 optredens in een jaar tijd en hun opwachting op diverse grote festivals. Ze deelden het podium met The Common Linnets, Kensington en Saybia en onlangs kwam hun nieuwe single ‘Can’t Feel My Face’ uit.

Ook in Nederland woonachtig maar afkomstig uit San Diego is singer-songwriter en multi-instrumentalist Gayle Skidmore. Deze briljante dame heeft driemaal de San Diego Music Award gewonnen en kan putten uit een oeuvre van zo'n 2000 zelf geschreven nummers. Geef haar een gitaar, banjo, of een toetsenbord in de handen en ze bedwelmt u met nummers waarin een vleugje van Elton John, Brian Wilson en Lennon/McCartney zijn verwerkt. Kortom een mooiere zaterdagmiddag is bijna niet voor te stellen.
Natuurlijk is de toegang weer gratis

In de avonduren is het podium voor Dance Little Sister, een al jaren graag geziene gast tijdens SumMmertime. Hun swingende repertoire zal ook nu het publiek inspireren een dansje te maken. Gitarist/zanger André Wijers vormt samen met zangeres Lieke Werts het gezicht van de band. De overige bandleden zijn toetsenist Hans Kalberg, bassist Maarten Marinussen en drummer Frank van Wely. 

http://www.summmertimegennep.com/
advertentie