Deel dit artikel ‹ Terug

Ik kies, jij kiest speeddate: Jongeren met lokale partijen

Geplaatst op: woensdag 3 februari 2010


Op Donderdag 25 februari organiseert het jongerenwerk van Radius de activiteit ‘Ik kies, jij kiest’ Speeddaten met lokale partijen. Het doel van deze date is om jongeren dichter bij de politiek te brengen en ze bewust te maken van hun (toekomstig) actief kiesrecht betreffende gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010.

Jongeren vanaf 16 jaar krijgen de mogelijkheid om in een leuke setting contact te leggen met lokale politieke partijen. De partijen CDA, Algemeen belang’90, Vierkernenpartij en dorpslijst Langenboom hebben allen toegezegd aanwezig te zijn, nu jij nog!

Het jongerenwerk van Radius vindt het belangrijk dat de jeugd politiek betrokken is en op lokaal niveau meedoet. De politici zullen hun partijen vertegenwoordigen en antwoorden hebben op vragen zoals: Wat heeft een gemeentelijke politieke partij voor de jongeren in petto de komende periode? En wie is die gemeentelijke politieke partij in mijn gemeente, maar ook, waarom zou ik als jongere op deze partij willen stemmen? Allemaal vragen die nu vaak bij de jongeren onbeantwoord blijven.

Wil jij daten met politici? En wil je eerst meer informatie? Mail dan naar catheleineverstraten@radius-lvc.nl
De speeddate vindt plaats in jongerencentrum de Wissel en start om 20.00 uur tot 22.00 uu
advertentie