Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuwe toeristische fietsroute, de Via Valentiniana

Geplaatst op: dinsdag 11 juli 2017


Vanaf deze week kunt u langs de Brabantse kant van de Maas over de Romeinse weg fietsen, de Via Valentiniana. De route volgt de fietsknooppunten in de gemeenten Cuijk en Boxmeer en is genoemd naar de Romeinse keizer Valentinianus. Deze keizer bracht in 368 na Chr. een bezoek aan Ceuclum (Cuijk). De fietsroute is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant

De route wordt gemarkeerd door vaandels van het leger (signum legionum), helmen op het wegdek en lessenaars met informatie op plekken waar daadwerkelijk Romeinse vondsten zijn gedaan. De website www.romeinseweg.nl geeft extra informatie inclusief een routekaart.
De wethouders Stevens (Boxmeer) en Jilisen (Cuijk) zijn trots op deze nieuwe manier om de geschiedenis van het Land van Cuijk te beleven. Zij bedanken met name het Team Romeinen – een werkgroep met leden van de meeste historische, culturele, toeristische en ondernemersverenigingen en musea van Cuijk en Boxmeer – die het project heeft begeleid en gezorgd voor lokaal draagvlak. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk zal deze route promoten en opnemen in arrangementen. 

www.romeinseweg.nl
advertentie