Deel dit artikel ‹ Terug

VierdaagseFeest Cuijk: feestweek om naar uit te kijken

Geplaatst op: maandag 10 juli 2017


CUIJK – Meezingen met Abba, dansen op populaire hits uit de 90’s, zwijmelen bij Grease, bouwen op het Louis Jansenplein of de strijd aangaan in de Zeskamp – het kan allemaal tijdens het VierdaagseFeest Cuijk. Van zaterdag 15 juli tot en met vrijdag 21 juli verandert de Maaskade in Cuijk in een bruisend evenemententerrein.

Waar diverse elementen van deze feestweek – denk bijvoorbeeld aan de proefsluiting, het pontonniersbal, vuurwerkshow en het optreden van het Vierdaagse Orkest – al jarenlang standaard op de agenda staan, staat er dit jaar ook veel nieuws te gebeuren. Wat te denken van de Vierdaagse Zeskamp. “We organiseren deze strijd al twintig jaar, maar voor het eerst wijken we uit naar het centrum. Het publiek kan nu vanaf de terrassen toe kijken hoe de teams het tegen elkaar opnemen”, vertelt Sofie Ebben, die binnen het Comité verantwoordelijk is voor de organisatie van dit spektakel.

Ebben kijkt vooral uit naar de komst van de zwieper. “Dit spel is bekend uit Wipe out. Spring je niet op tijd, dan zit er niets anders op dan een zachte val op het springkussen.” ’s Avonds belooft het op de kade één groot feest van herkenning te worden, want dan komt Turn Up The 90’s naar Cuijk. “Zij staan bekend om hun interactie met het publiek, de vele special effects en een overweldigende licht- en lasershow. In combinatie met alle bekende hits uit de jaren negentig, wordt dit echt een achtbaanrit die je naar adem laat snakken.”

Ook de Monday Movie is weer terug van weggeweest. Kom met de hele familie én geniet van de romantische filmmuscial Grease. “Deze klassieker uit 1978 met John Travolta en Olivia Newton-John is met een ruime meerderheid gekozen door de Facebook- en Twitter-volgers van het VierdaagseFeest Cuijk.” Maandag is bij uitstek dé familiedag. Want ’s middags kunnen de basisschoolleerlingen zich eerst uitleven op het Louis Jansenplein tijdens de XXS Kinderopvang Huttenbouwmiddag.

Dinsdagavond komt het Orkest van de Koninlijke Luchtmacht naar de Maaskade. “Ook dat wordt heel bijzonder. De musici en vocalisten spelen en zingen nummers van Beyoncé, Armin van Buuren, Snarky Puppy, een ode aan Prince en David Bowie en nog veel meer nieuws. En dat allemaal voor een spectaculair decor.”

Ga voor het volledige programma naar www.vierdaagsefeestcuijk.nl.  
advertentie