Deel dit artikel ‹ Terug

Goud voor Lita Kuppen tijdens WK 3D-Boogschieten in Italië

Geplaatst op: dinsdag 4 juli 2017


Tijdens de World Bow Hunting Championship (WBHC), dat vorige week plaatsvond, heeft Lita Kuppen (17) uit Wanroij een gouden medaille in de wacht gesleept. Lita werd eerste binnen de discipline ‘compound’. Deze discipline wordt gezien als één van de zwaarste disciplines omdat er met een zware boog geschoten wordt op driedimensionale doelen. Lita scoorde tijdens het WK 1864 punten waarmee ze haar tegenstander versloeg met ruim 200 punten. Lita verbrak hiermee haar persoonlijke record.

Lita Kuppen begon enkele jaren geleden met boogschieten bij Landmans Eendracht Wanroij. In eerste instantie legde ze zich toe op het reguliere boogschieten maar sinds een jaar heeft ze haar uitdaging gevonden in het 3D boogschieten. Het driedimensionale schieten vindt plaats in op een parcours in de natuur waarbij er geschoten wordt op uiteenlopende objecten. Het is derhalve niet te vergelijken met het traditionele schieten op een schietschijf. Lita Kuppen: “Het is zaak dat de driedimensionale schutter bij elk doel goed weet in te schatten wat de afstand tot het doel is en hoe je het doel het beste kunt raken, dat maakt het erg afwisselend. Het waren inspannende dagen; het was erg warm in Italië en je bent veel in beweging op een bergachtig parcours. Dat vergt veel van je lichaam maar het was spannend en erg leuk om te doen. Ik kan het alle jongeren aanraden.” Het wereldkampioenschap in het Italiaanse Florence duurde vijf dagen waarvan er, met een welkome rustdag, vier dagen geschoten werd.

Lita Kuppen is niet de enige rijzende ster van Landmans Eendracht Wanroij. Max Verwoerdt kwalificeerde zich eind mei voor het EK Jeugd in Kroatië dat op 8 juli plaatsvindt. Tot die tijd kan Max de Olympische trainingsfaciliteiten op Papendal benutten. 
advertentie