Deel dit artikel ‹ Terug

Ontwerp speeltuin 'Gewoon Buiten'

Geplaatst op: vrijdag 30 juni 2017


Prachtig ontwerp voor ontmoetingsplek en speeltuin “Gewoon Buiten”!

Ontwerp
Nadat in april de naam bekend werd gemaakt, in mei het huurcontract m.b.t. de beschikbare grond werd getekend stond juni in het teken van het ontwerp. De kinderen van de kinderraad hebben al in een eerder stadium goed meegedacht over welke speeltoestellen absoluut niet mogen ontbreken in de speeltuin. Deze zijn dan ook op fantastische wijze in het ontwerp opgenomen. De ontmoetingsplek wordt een hoogwaardige speeltuingelegenheid waarbij sfeer, vertrouwen en veiligheid voorop staat. De prachtige speeltoestellen zullen in de toekomst worden aangekleed met veel rotsen en groen. Ook zal de IVN haar bijdrage leveren om de speeltuin zo natuurlijk en groen mogelijk te laten ogen waar kinderen spelenderwijs ook iets over de natuur zullen leren. Een bloemenweide, takkenmuurtjes, blotevoetenpad, insectenhotel en een avonturenbos staan nog zeer zeker op het verlanglijstje van het bestuur van de Stichting Recreatie en Meer.

Sponsoring
Nu het ontwerp gereed is, zijn de eerste aanvragen voor een financiële bijdrage aan de landelijke fondsen verstuurd. Diverse ondernemers uit de regio hebben inmiddels een toezegging gedaan in een financiële bijdrage of in gesponsorde werkzaamheden en de eerste grote sponsoractie is inmiddels van start gegaan. De kinderen van de SKOV scholen kunnen t/m 7 juli lege statiegeldflessen in leveren op hun school. Voor iedere ingeleverde fles krijgt een kind een lot. PLUS Verbeeten verloot twee helikoptervluchten boven je eigen woonplaats en de totale opbrengst van de flessen gaat naar de stichting die het ontwerp zo snel mogelijk gerealiseerd wil zien op de locatie het Museumpark in Overloon.

Dagbesteding
Ook de werkgroep dagbesteding heeft niet stil gezeten, zij hebben zich aangesloten bij het landelijk project “Aan de slag in de speeltuin”. Hoe onderhoud en beheer je een speeltuin alleen met vrijwilligers? Een vraag die voor veel verenigingen lastig te beantwoorden is. Veel speeltuinverenigingen kampen met een tekort aan vrijwilligers. “Aan de slag in de speeltuin” biedt speeltuinen de mogelijkheid om onderhoud- en beheertaken te laten uitvoeren door mensen met een verstandelijke beperking. Via ‘Aan de slag in de speeltuin’ worden speeltuinen en zorg- en onderwijsinstellingen met elkaar verbonden om stage- en dagbestedingsplekken te creëren voor mensen met een verstandelijke beperking. Door het werk in de speeltuin zijn mensen met een verstandelijke beperking meer betrokken bij de maatschappij.

Blog
Het aantal volgers (1200) op Facebook groeit nog steeds en ook de website www.speeltuinboxmeer.nl wordt veel bezocht. Voor wie echt niets wil missen omtrent de ontwikkelingen van de speeltuin is sinds kort een blog aangemaakt waarin het bestuur haar dagelijkse of wekelijkse ervaringen inclusief ups en downs op het web deelt.