Deel dit artikel ‹ Terug

Officiele opening skatebaan Sint Anthonis

Geplaatst op: dinsdag 9 mei 2017


Op donderdag 11 mei a.s. vindt de officiële opening plaats van de skatebaan aan de Mèrret in Sint Anthonis. De skatebaan, die is aangelegd door de gemeente Sint Anthonis, is een initiatief van een aantal jongeren uit Sint Anthonis. Iets meer dan een jaar geleden boden zij een petitie aan de gemeente aan, met het verzoek een skatebaan aan te leggen. Nu is het dan zover en wordt de skatebaan officieel in gebruik genomen door wethouder Nicole Lemlijn, samen met de initiatiefnemers.

Eind maart vorig jaar boden de jongeren de petitie aan, samen met de handtekeningen van een groot aantal leeftijdsgenoten. De gemeente heeft dit initiatief omarmd, zo legt wethouder Nicole Lemlijn uit. “In de eerste plaats omdat het inhoudelijk een goed plan is: bewegen is gezond en een skatebaan is een populaire hobby onder de jeugd. Maar we hebben het ook positief benaderd omdat het een plan is van een aantal gedreven jonge inwoners, die initiatief tonen om hun wensen kenbaar te maken. Zij zijn een mooi voorbeeld van hoe burgerparticipatie vorm kan krijgen.”

Het college heeft een raadsvoorstel uitgewerkt, dat in de raadsvergadering van 9 februari is aangenomen. Vanaf dat moment is de uitwerking van het plan voortvarend opgepakt. Dat was mogelijk omdat er voldoende draagvlak voor het plan was, legt wethouder Lemlijn uit. “In een eerder stadium is de dorpsraad al betrokken, zodat het initiatief door de gemeenschap gedragen wordt. Ook deze officiële opening is een coproductie van gemeente, dorpsraad en jongerenwerk. En met de jongeren hebben we afgesproken dat zij de skatebaan zelf netjes houden. Hoe mooi kun je het hebben?”

Het programma voor de officiële opening ziet er als volgt uit:
16.00 – 16.15 Welkom
16.15 – 16.25 Korte toespraak door wethouder Nicole Lemlijn
16.25 – 16.30 Openingshandeling
16.30 – 16.45 Freestyle demonstratie