Deel dit artikel ‹ Terug

Overhandiging Papa's bloed

Geplaatst op: maandag 8 mei 2017


Papa’s bloed is boek met een lach en een traan

De boekpresentatie van Papa’s Bloed is zoals het boek zelf. Er is prachtige muziek, er wordt gelachen en natuurlijk vloeien er tranen. Bij Dennis zelf en bij zijn familie aan wie hij het boek over het turbulente eerste jaar van zijn ziekte opdraagt. Dennis: “Regelmatig heb ik gedacht dat het boek er nooit zou komen.”

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden, aan wie Dennis het boek als eerste overhandigde kan er over meepraten. Bij hem werd in 2001 de diagnose leukemie gesteld. Hij onderging chemo en een stamceltransplantatie en werd in 2005 genezen verklaard. Van der Weijden schreef er het boek ‘Beter’ over. De sympathieke zwemmer was voor Dennis een grote inspirator bij het omgaan met zijn ziekte en voor het schrijven van zijn boek Papa’s Bloed.

Het idee voor het boek
“Het idee om te gaan schrijven ontstond al direct bij de eerste opname in mei 2015. Maar op dat idee kwam ik, nadat de eerste rode chemozakjes werden opgehangen, snel weer terug. Van schrijven kwam niks terecht, ik wilde alleen maar liggen en rusten. Meer energie had ik niet”, vertelde de hoofdpersoon én auteur zelf tijdens de presentatie. Op dat moment had hij bovendien geen idee wat het verhaal zou worden van zijn boek en of hij de presentatie (gisteren in Uden) zelf bij zou kunnen wonen.

Hoge pieken en diepe dalen
Het werd een verhaal met hoge pieken en diepe dalen. De leukemie is er nog steeds en gaat ook niet meer weg, maar Dennis bleef volharden en zijn dromen najagen. Een benefietwedstrijd voor de stamceldonorbank, een nachtelijk bezoek aan zijn favoriete radio-station en natuurlijk het huwelijk met zijn grote liefde Anke, de geboorte van hun dochtertje Robin en een tweede kindje op komst. Met hen en zijn familie aan zijn zijde besloot Dennis de boekpresentatie dan ook veelzeggend: “Hier staat een gelukkig man.”

Het boek Papa’s Bloed ligt vanaf nu in boekwinkels en is te bestellen bij verschillende online boekhandels. Kijk op www.papasbloed.nl voor meer informatie.