Deel dit artikel ‹ Terug

JW Roy, 7 mei Theater De Steenakker Haps

Geplaatst op: woensdag 26 april 2017


Jan Willem Roy treedt zondag 7 mei solo op met nummers van zijn laatste album ‘Dry Goods & Groceries’ in Huistheater De Steenakker.
Aanvang 16.00 uur, Steenakkerstraat 5 in Haps. Entree: € 19,50. Info en tickets: www.desteenakker.nl

De Brabander JW Roy gaat op ‘Dry Goods en Groceries’ terug naar zijn roots, de Americana. Op dit eerste Amerikaans album in tien jaar brengt Roy de muziek waarmee hij zijn trouwe fan schare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte. Er is ook een boek bij het album waaruit Roy zijn inspiratie haalde. Het staat vol met verhalen en geeft met fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters, outlaws en legendes. Naast nummers van dit album brengt Roy in De Steenakker ook andere klassiekers uit zijn Americana-oeuvre.

JW Roy geniet van het schrijven van liedjes. Hij wil zijn muziek echt voelen en als het ware er in gaan wonen. Dat betekent dat hij weleens sessies met derden moet afzeggen. Zelfs zijn maat Guus Meeuwis moet er soms aan geloven. Maar die toont daar alle begrip voor.
Waardering voor zijn werk krijgt JW Roy regelmatig, maar zelden in de vorm van een heuse prijs. Samen met rapper Diggy Dex sleepte hij in 2016 niettemin eindelijk een Buma NL Award in de wacht in de categorie Meest Succesvolle Single voor de single Treur Niet (Ode Aan Het Leven). JW Roy houdt niet alleen van muziek, hij houdt van het leven, liefst geleefd buiten de grote stad. De bewoners van Waterland - ten noorden van Amsterdam - zien de bewoner van een enorme woonboot nog regelmatig voorbij scheuren op zijn geliefde racefiets door het pittoreske landschap. Hij leeft zijn muziek en zijn sessies. Dat is de koers die hij nu rijdt.
'Dit is wat ik wil', is zijn levensmotto. Dat is wat hij als jonge wielrenner al denkt als hij voor het eerst in aanvaring komt met het rock-'n'-roll-virus. Ruim twintig jaar is hij nu al prof. In die tijd is hij gegaan van schrijven en zingen in het Engels zoals op zijn debuutplaat Round Here uit 1997, naar liedjes in het Nederlands en zelfs Brabants dialect, tot weer terug naar het Engelstalig repertoire. Het past hem allemaal, maar als full-blooded Americana man ligt dat laatste hem toch het best. Dry Goods & Groceries, het boek-én-cd-album uit 2015 is het meest sprekende bewijs. 
advertentie