Deel dit artikel ‹ Terug

Stemwijzer gemeenteraad Cuijk online

Geplaatst op: donderdag 28 januari 2010


Inwoners van Cuijk kunnen vanaf nu een stemwijzer invullen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. Cuijk is daarmee de eerste gemeente die een online stemwijzer aanbied voor deze verkiezingen. Op www.stemwijzer.nl/cuijk kunnen inwoners aan de hand van dertig stellingen bekijken welke partij inhoudelijk het meest met de eigen mening overeenkomt.

De zeven lokale partijen in gemeente Cuijk; Algemeen Belang Cuijk, CDA, D66, Groenlinks, Progressief Leefbaar Cuijk, PvdA en VVD, hebben informatie gegeven over de standpunten die zij uitdragen ten aanzien van actuele thema’s in de Cuijkse politiek. De invuller kan zowel per stelling, als in het totaal van alle stellingen het eigen standpunt vergelijken met die van de verschillende partijen.

Invullen
Nadat er bij alle dertig stellingen gekozen is voor ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’ kan er aan een aantal stellingen extra gewicht worden toegekend. Op deze manier houdt de stemwijzer rekening met onderwerpen die voor de invuller extra waarde hebben en dus extra gewicht in de schaal leggen.
Naast de uiteindelijke uitslag wordt de score per stelling ook vergeleken met de antwoorden van alle partijen. Tot slot is het mogelijk om de eigen uitslag te vergelijken met wat andere mensen hebben ingevuld in de stemwijzer Cuijk.

Oproep
Gemeente Cuijk hoopt dat veel inwoners gebruik zullen maken van de mogelijkheid om de standpunten van alle partijen op deze manier te vergelijken. De informatie kan het makkelijker maken om een keuze te maken op 3 maart 2010. De stemwijzer is te benaderen vanaf cuijk.nl, door op de button te klikken op de homepage en via www.stemwijzer.nl/cuijk.