Deel dit artikel ‹ Terug

4 mei Dodenherdenking gedichtenwedstrijd groot succes

Geplaatst op: maandag 24 april 2017


Elk jaar schrijft het Comité 4 mei Dodenherdenking Boxmeer een gedichtenwedstrijd uit binnen Metameer, locatie Boxmeer. Dit jaar kwamen er 130 inzendingen binnen waaruit duidelijk blijkt hoe iedereen met enthousiasme en toewijding in woord en beeld bezig is geweest met het moeilijke onderwerp.

De jury bestaande uit Mientje Wever en Carel Thijsen kregen twee dikke enveloppen vol gedichten toegestuurd met de opdracht uit elke envelop één winnaar of winnares te kiezen. Het was een bijna duivels moeilijke opdracht. Na lezen, nog een keer lezen, opzij leggen en nog eens en nog eens en nog eens bekijken van de tientallen inzendingen slaagde de jury erin twee winnaars aan te wijzen, uit elke envelop één. Envelop 1 telde 62 gedichten.
De prijs uit deze inzendingen gaat naar een gedicht, waarin de schrijver in eenvoudige, maar o zo duidelijke woorden en zinnen iedereen aanmoedigt te genieten van het geluk. Het geluk dat vrijheid heet. De naam van de schrijver is: Kim Laarakkers

Bij de beoordeling van de 65 inzendingen uit envelop 2 sprong één gedicht er duidelijk uit. De schrijver van dit gedicht liet zich ongetwijfeld inspireren door de beroemde toespraak ‘I have a Dream’ die de Amerikaanse voorvechter voor gelijke burgerrechten, Maarten Luther King, in 1963 hield. Ook de schrijver van het gedicht heeft een droom: nooit meer oorlog.
Die schrijver is: Remco Thijssen

Burgemeester van Soest heeft afgelopen vrijdag, in bijzijn van klasgenoten, leerkrachten en leden van het Comité 4 mei Dodenherdenking, de prijzen uitgereikt en de eerste prijs winnaars uitgenodigd hun gedicht tijdens de officiële dodenherdenking op 4 mei in het Gemeentehuis voor te dragen.

Hennie de Hoog,
Namens Comité 4 mei Dodenherdenking Boxmeer