Deel dit artikel ‹ Terug

Freerail in Mill bestaat 5 jaar en dat vieren we wederom op 5 mei!

Geplaatst op: maandag 17 april 2017


Ook dit jaar zal het gratis toegankelijke Freerail Festival weer plaatsvinden op Bevrijdingsdag. Een dag vol gezelligheid en muziek waarmee we dit jaar alweer 72 jaar bevrijding en vrijheid vieren. De afgelopen jaren bewees het Freerail Festival in Mill een feest voor jong en oud te zijn. Dat zal dit jaar niet anders zijn! 

Nieuwe terreinindeling
De eerste 4 edities van Freerail werden volledig buiten op de spoorzone bij de Wissel aan de Spoorstraat in Mill gehouden. Ieder jaar groeide het festival beetje bij beetje, wat uiteindelijk leidde tot een mega podium en een heuse nachttent. 
Tijdens de voorbereidingen van deze 5e editie drong het tot ons door. We beschikken bij de Wissel over een van de mooiste, zo niet het mooiste podium van de gemeente. Waarom zouden we hier geen gebruik van maken?
Zo is de nachttent van vorig jaar “verplaatst” naar binnen. De plek van die tent zal nu functioneren als ingang van het festivalterrein. Wanneer je het terrein oploopt zie je vrijwel direct het grote podium waar ook dit jaar weer verschillende bands en artiesten voorbij zullen komen. 
Het eetgedeelte is dit jaar verplaatst richting de speeltuin, daar kun je lekker rustig zitten om te genieten van een hapje eten; en heb je zicht op de speeltuin die dit jaar wederom is toegevoegd aan het festivalterrein voor onze kleinste bezoekers. 

Line-up
We pakken uit en niet zo’n klein beetje! 
Buiten komen verschillende lokale bands voorbij zoals Galvanized, Beat The Stones en een debuut van Sunrise Silver! Daarnaast komt Mercy John met zijn band, Convoy en zelfs Flemming is van de partij! (Bekend van Giel’s Talentenjacht en Baby Blue). 
En last but not least: onze held Dunne Boef is er ook dit jaar weer bij! 
Binnen is oud en vertrouwd maar ook zeer verrassend! Boomshakalak Soundsystem, DJ Stiek, Oliver San & Tom Box, The Same Tool, Rick Vio B2B Thijs Leenders, The Day The Music Died en Jimmy Spliff zullen diverse stijlen ten gehore brengen. 

5 mei 2017
We hopen iedereen dan ook te verwelkomen op 5 mei om deze geweldige dag te vieren. Op onze website staat meer informatie over de artiesten en niet te vergeten onze trouwe sponsoren die met hun steun een gratis evenement van dit kaliber mogelijk maken. 
Lijkt het je leuk om ook vrijwilliger te worden bij JC De Wissel en mee te helpen met dit mooie evenement? Kom dan langs op 5 mei en spreek iemand aan met een en wie weet creëer je samen met ons de 6e editie van dit mooie evenement!
Volg de Facebookpagina en check www.freerail.nl om op de hoogte te blijven voor nieuws over de line-up en meer. We zien je graag 5 mei!

Freerail Festival
vrijdag 5 mei 2017
Festivalterrein De Wissel
Van 14:00 tot 01:00.
Spoorstraat 41, 5451 GA Mill    
advertentie