Deel dit artikel ‹ Terug

Bijna 1.500 pakken koffie voor Voedselbanken in Land van Cuijk en Noord-Limburg

Geplaatst op: maandag 10 april 2017


De afgelopen maanden heeft Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze in samenwerking met lokale ondernemers ruim 775 duizend DE-koffiepunten ingezameld, goed voor 1.476 pakken koffie die zullen worden gedoneerd aan de Voedselbank Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en St. Anthonis) en Voedselbank Noord-Limburg (Mook, Gennep en Bergen).

De afgelopen weken is er druk geteld. “Dat tellen is een monnikenwerk, maar het heeft ook iets ouderwets huiselijks en gezelligs; het verbroedert”, zegt kartrekker Colette van Gerve van Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze. ”We zijn natuurlijk ook dit jaar weer erg blij met de opbrengst, die we alleen hebben kunnen realiseren dankzij de medewerking de mensen in de regio.”

Landelijk 108.500 pakken koffie
In heel Nederland zijn door Lionsclubs ruim 56 miljoen punten opgehaald, goed voor 108.500 pakken koffie (inclusief een bonus van 20 procent door Douwe Egberts). Iedere club zamelde punten in voor de voedselbank in de eigen regio. Vorige week konden de clubs hun getelde koffiepunten inleveren op een centraal punt. Jaap Stelling, lid van Lionsclub Voorburg en landelijk coördinator: ‘We organiseren deze inzamelingsactie nu voor de vijfde keer en het is fascinerend om te zien dat de keukenlaatjes kennelijk nog niet leeg zijn, want opnieuw zijn er meer dan 56 miljoen waardepunten ingezameld, met als resultaat weer heel veel pakken koffie voor de voedselbanken.’

Voedselbank
De voedselbanken in Nederland zorgen wekelijks voor voedselpakketten als tijdelijke noodhulp voor huishoudens die onder de armoedegrens leven, zowel gezinnen als alleenstaanden. Tom Hillemans, vicevoorzitter Voedselbanken Nederland: “We zijn heel blij met deze koffie. Koffie gaat niet snel over de houdbaarheidsdatum en wij ontvangen het daarom sporadisch. Terwijl klanten heel blij worden van koffie in een voedselpakket! Voor ons is deze donatie dan ook buitengewoon waardevol.”

Na de overdracht werd nog nagepraat onder het genot van een kopje koffie. Colette van Gerve: "Voor ons is een kopje koffie heel gewoon, maar het is relatief duur en als je rond moet komen van zo’n € 40 per week is het al gauw een luxe artikel dat je jezelf niet permitteert. We willen dan ook iedereen bedanken die gedoneerd heeft en willen iedereen aansporen gewoon DE punten te blijven sparen”. Binnenkort zal de koffiebrander de pakken distribueren naar de voedselbanken.

Over Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze
Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze is lid van de serviceorganisatie Lions Clubs International, een wereldwijde associatie van Lionsclubs met meer dan 1,3 miljoen leden waarin mensen vanuit vriendschap - zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige binding - op vrijwillige basis verschillende initiatieven nemen voor een betere samenleving onder het motto “We Serve”. Alle bijeengebrachte gelden en goederen komen direct bij het goede doel terecht. Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze is een gemengde Lions Club, en is opgericht in 1994. De doelstelling van de club is het ontwikkelen en ondersteunen van goede doelen in en rond het Land van Cuijk.

Voor meer informatie, ga naar www.lions.nl/land.van.cuijk.overmaze