Deel dit artikel ‹ Terug

Vierdaagse Orkest 2017 voortvarend van start

Geplaatst op: maandag 10 april 2017


Het Vierdaagse Orkest 2017 is voortvarend van start gegaan. De eerste repetities in de prachtige schouwburg van Cuijk zitten er al op. Een geheel nieuw repertoire ligt bij de muzikanten op de lessenaar, nu nog wat onzeker gespeeld, maar in juli tijdens de reeks concerten zullen muzikanten en zanggroep weer een spetterend muziekprogramma laten zien en horen.

Het orkest heeft een vertrouwde samenstelling. Veel bekende gezichten in het korps en wederom de succesvolle dirigent Bart van Zutven op de bok. Het orkest heeft er enkele nieuwe leden bij en ook de zanggroep heeft er een nieuw gezicht bij. De zanggroep is inmiddels al enkele weken flink aan het repeteren onder de leiding van vocal coach Stephanie van Werkhoven.

Het Vierdaagse Orkest wordt gevormd door muzikanten uit het Land van Cuijk, het Rijk van Nijmegen en de regio oostelijk Noord-Brabant (Boekel, Gemert, Zeeland). Het Vierdaagse Orkest is ruim 30 jaar geleden in Cuijk ontstaan. Vorig jaar speelde het orkest voor het eerst in zijn geschiedenis op de Wedren in Nijmegen bij de openingsfeesten van de Nijmeegse Vierdaagse. Dat was een succes en daarom zal het orkest ook dit jaar op de zondag voor de Vierdaagse in Nijmegen spelen.

De eerste uitvoering van het Vierdaagse Orkest 2017 is op zaterdagavond 15 juli in de Schouwburg in Cuijk. De andere optredens zijn in Nijmegen (16 juli, De Wedren), Wijchen (18 juli, Markt), Cuijk (20 juli Maaskade), Nijmegen (22 juli Goffertpark) en Boxmeer (23 juli Raadhuisplein). Op vrijdag 21 juli speelt het orkest tijdens de doortocht in Cuijk.  
advertentie