Deel dit artikel ‹ Terug

South African Road Trip in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 4 april 2017


Celebrating Life neemt publiek mee naar Zuid Afrika

South African Road Trip

Ga in anderhalf uur op reis langs de Westkaap van Zuid-Afrika. Het mannenkoor Khayelitsha United Mambazo, Xhosa-zangeressen Lungiswa Plaatjies en Nomapostile Nyiki, en Afrikaanse rapper Jitsvinger nemen je mee naar het meest westelijke deel van Zuid Afrika, rondom Kaapstad. De rijkdom aan talen en hun culturen in deze regio staat centraal in South African Road Trip - Celebrating Life.

Begeleid door multi-instrumentalist Dionys Breukers en een prachtig videodecor: beelden die speciaal voor deze voorstelling op de Westkaap gefilmd zijn, op een podiumbrede videowall van 11x3,5 meter.

De cast, grotendeels afkomstig uit Khayelitsha – het grootste township van Kaapstad, neemt je mee aan de hand van hun persoonlijke verhalen. Op het Kaapse schiereiland, waar het grootste deel van de cast vandaan komt, wordt volop Afrikaans, Xhosa, Zulu, Engels en het Afrikaapse dialect gesproken en daar is de voorstelling mee doorspekt. Interviews met bewoners van de Westkaap en de maatschappijkritische songs van rapper Jitsvinger – één van Zuid Afrika’s grootste talenten van dit moment – zorgt ervoor dat de grote glimlach op je gezicht wordt afgewisseld met een brok in je keel én kippenvel.

Videobeelden
Speciaal voor deze voorstelling zijn videobeelden van dit gebied gemaakt die worden geprojecteerd op een podiumbrede Video Wall waardoor het publiek een échte Road Trip maakt langs de Westkaap van Zuid Afrika. South African Road Trip | Celebrating Life van Bos Theaterproducties staat tot eind april in de Nederlandse theaters.

De pers:
‘Ze pakken met gemak de hele zaal in (…) die stemmen grijpen je bij de strot, zo mooi.’ (Scènes ****)
‘Opzwepende muziek waardoor het soms lastig is om in je stoel te blijven zitten.’ (I love theater ****)
‘Magische voorstelling voor iedereen die van Zuid-Afrika houdt (…) energiek, positief, indrukwekkend.’ (Oog voor Afrika)

Bezoekers:
‘Voor iedereen die houdt van Zuid-Afrika is dit de aanrader van de dag!! Een energieke voorstelling, soms ontroerend en helemaal Zuid-Afrika!’
‘Wat een goede/fijne/mooie/leuke voorstelling is dat! Serieus een must see!!’
‘Fantastisch, afwisselend gevoelig, heel indringend en gewoon blij.’

Schouwburg Cuijk
Za 15 april, 20.15 uur
27,50 euro (incl pauzeconsumptie en garderobe)
www.bostheaterproducties.nl  
www.schouwburgcuijk.nl
advertentie