Deel dit artikel ‹ Terug

Rowwen Heze en Huub Stapel in Pinkpop, in Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 4 april 2017


Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal

Toneelgroep Maastricht: Huub Stapel, Henriëtte Tol, Suzan Seegers, Paul Hoes, Michel Sluysmans

Live muziek: Rowwen Hèze

Pinkpop, de voorstelling
Pinkpop is een tragikomisch liefdesverhaal over een man die zijn geheugen verliest. In zijn hoofd lopen heden en verleden steeds verder door elkaar en vervagen zijn herinneringen. Hij probeert de dierbare momenten uit zijn jongere jaren vast te houden. De tijd waarin zijn beste vriend en hij streden om de liefde voor dezelfde vrouw. Samen vierden ze het leven, de liefde én Pinkpop.
De tekst is geschreven door Frans Pollux en Jibbe Willems. De regie is in handen van artistiek leider Servé Hermans. Omringd door foto’s en video’s uit het rijke Pinkpop-archief, brengt Toneelgroep Maastricht een ode aan de liefde én aan het wereldberoemde popfestival.

Huub Stapel, Henriette Tol e.a.
De hoofdrollen in Pinkpop worden gespeeld door Huub Stapel en Henriëtte Tol.
Huub Stapel: ‘Ik heb de laatste jaren zowel op het toneel als op beeld rollen gespeeld die aanvoelden als cadeaus. Deze rol bij Toneelgroep Maastricht voelt als de kers op de taart. Ik kijk reikhalzend uit naar het moment waarop ik met deze uiterst talentvolle en veelal jongere collega’s kan gaan samenwerken. En fan van Rowwen Hèze was ik altijd al.’
De overige rollen zijn voor Suzan Seegers, Paul Hoes & Michel Sluysmans.

Rowwen Hèze
De band Rowwen Hèze schrijft speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek en speelt deze live op het podium. Voor Rowwen Hèze heeft Pinkpop een speciale betekenis; als Limburgse band betekende hun optreden in 1992 op Pinkpop hun landelijke doorbraak.
Jack Poels: ‘We dachten aan een sabbatical toen de vraag kwam om een rol te spelen in deze theatervoorstelling. Pinkpop en Rowwen Hèze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; het was een volmondige JA. Zoiets is geen toeval, maar komt op je pad.’
Het is voor het eerst in het ruim 30-jarig bestaan dat Rowwen Hèze muziek maakt speciaal voor een theatervoorstelling én met acteurs het podium deelt.

Première: 9 april

Schouwburg Cuijk
do 13 en vr 14 april, 20.15 uur
28,50 euro (incl pauzeconsumptie en garderobe)
www.toneelgroepmaastricht.nl  
www.schouwburgcuijk.nl
advertentie