Deel dit artikel ‹ Terug

Aftrap Verkeersexamen Cuijk

Geplaatst op: donderdag 30 maart 2017


Verkeersveiligheidsambassadeur Gerard Stoffels trapt verkeersexamen af

Het landelijke VVN theoretisch Verkeersexamen is op donderdag 6 april 2017. Gedurende deze periode stappen veel leerlingen ook op de fiets voor het praktisch Verkeersexamen. Alle basisscholen in Cuijk doen op 6 april hun verkeersexamen en zullen om 08.45 uur per school starten vanaf de Markt in Cuijk. Met veel kabaal zal verkeersveiligheidsambassadeur Gerard Stoffels samen met leerlingen de aftrap verzorgen. De pers is van harte welkom bij deze aftrap.

In heel Nederland toetsen in totaal 200.000 leerlingen van groep 7 en/of 8 hun verkeerskennis en -vaardigheden in het verkeer. Ook op veel Brabantse scholen. Het theoretisch- en praktisch verkeersexamen is voor scholen belangrijk bij het halen van het Brabants VerkeersveiligheidsLabel.

Brabants VerkeersveiligheidsLabel en de NUL
Basisscholen en verkeersouders gaan met BVL voor NUL verkeersdoden én voor verkeersveiligheid in Brabant. Deze verkeersveiligheidscampagne wil dat elke weggebruiker daarbij stilstaat. Want veilig thuiskomen, dat wil iedereen. Er doen nu 812 basisscholen mee aan dit structurele verkeerseducatieprogramma. Daarvan hebben er 742 het label in huis; dat is meer dan 90%. Het BVL-team hoopt op een 100%-score eind 2020. In de gemeente Cuijk doen 11 scholen mee, waarvan er 10 het label in huis hebben.

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden
In Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat en ook scholen gezamenlijk aan de verkeersveiligheid onder het motto: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Samen stimuleren we Brabanders alert te zijn in het verkeer. Dat is hard nodig, want in 90% van de gevallen komt een ongeluk door menselijk gedrag zoals niet opletten, of door rood rijden. Daar kun je dus zelf wat aan doen!

Let jij ook op?
Veel ongevallen ontstaan doordat weggebruikers zich laten afleiden (bijvoorbeeld door hun mobiele telefoon) maar ook door rijden onder invloed. Daarom vragen we Brabanders: doe de belofte om op te letten in het verkeer. Vorig jaar beloofden al zo’n 13.000 Brabanders via www.nulverkeersdodenbrabant.nl om hun ogen op de weg te houden.