Deel dit artikel ‹ Terug

Met de bakfiets de wijk in: een nieuw sportproject voor Cuijkse kinderen

Geplaatst op: woensdag 29 maart 2017


Woensdagmiddag 5 april gaan de combinatiefunctionarissen Sport van de gemeente Cuijk met de bakfiets de wijk in. De combinatiefunctionarissen Sport, die actief betrokken zijn binnen de gemeente, zien de Cuijkse kinderen graag bewegen. Nu ze een bekend gezicht hebben in de lessen bewegingsonderwijs op de basisscholen, willen ze graag meer gaan betekenen voor de kinderen. In de bakfiets zitten verschillende sportattributen waar kinderen mee aan de slag gaan.

De eerste sportactiviteit gaat woensdag 5 april van start op de speelplaats aan de Hagelkruis in Padbroek. Het sportproject kent tien thema’s wat elk in een clinic-vorm wordt gegeven. Het doel van deze sportclinic is om alle kinderen te laten kennismaken met verschillende sporten. De tien thema’s worden in de schoolweken aangeboden en in de vakantie zijn er géén sportactiviteiten.

Ook jij bent welkom
Het sportproject ‘Met de bakfiets de wijk in’ is bestemd voor de leeftijdscategorie 6 tot en met 13 jaar. Kinderen hebben al kennis kunnen maken met de bakfiets op het schoolplein. Na deze introductie verplaatsen de sportactiviteiten van de bakfiets naar de wijk. Kinderen kunnen iedere woensdagmiddag op het aangegeven tijdstip in de wijk met de combinatiefunctionarissen Sport samen bewegen, want bewegen is voor iedereen gezond.

Maak er een spelletje van
Het deelnemen aan dit sportproject is gratis en als klap op de vuurpijl ontvangen de kinderen een leuk presentje als ze aan alle sportthema’s hebben deelgenomen. Het enige wat aan de kinderen wordt gevraagd, is dat ze wekelijks de stempelkaart meenemen. Hiermee kunnen de combinatiefunctionarissen Sport bijhouden wie, hoe vaak heeft deelgenomen aan deze sportieve uitdaging.

Tijden en locaties:
14:15 – 15:00 uur speelplaats aan de Hagelkruis in de wijk Padbroek
15:15 – 16:00 uur Lavendelplein in de Heeswijkse kampen
16:15 – 17:00 uur Voetbalkooi in de Valuwe

Jongeren op gezond gewicht (JOGG)
De gemeente Cuijk maakt gebruik van de JOGG-aanpak. Hierbij stimuleren ze een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren in de gemeente. Een gezonde leefstijl moet leuk en aantrekkelijk zijn. De gezonde keuze wordt de makkelijke keuze! Het sportproject zorgt mede voor een samenleving waarin kinderen en jongeren in een omgeving zijn waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is.

De combinatiefunctionarissen Sport van de gemeente Cuijk kijken ernaar uit om met zoveel mogelijk kinderen samen te sporten! Jij doet toch ook mee?