Deel dit artikel ‹ Terug

Thema-avond over het gedrag van vogels

Geplaatst op: dinsdag 28 maart 2017


Vogels en hun raadselachtige leven
Donderdag 6 april staan de vogels weer centraal tijdens een lezing van IVN Grave. Wat voor dieren zijn het eigenlijk, hoe brengen ze de dag door, hoe overleven ze? Voer dus voor de vogelliefhebber. De presentatie vindt plaats in het Buitenhuis (clubgebouw van de kinderboerderij en IVN Grave) Beukenlaan 8, 5363 RA te Velp N.B. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot ca 22.00 uur.

Het gedrag van vogels
Ooit ook gefascineerd naar een vlucht spreeuwen staan kijken? Hoe ze als een zwarte wolk razendsnel zwierend en zwenkend van boom naar dak naar boom vliegen? En ook ooit staan peinzen waarom ze nooit met elkaar in botsing komen? Over dit en veel ander gedrag van vogels vertelt de heer Lou Megens op deze avond. Allerlei vragen komen aan bod zoals Zijn vogels intelligent? Kunnen ze kleuren onderscheiden? Hoe goed kunnen ze ruiken? Wat was er het eerst, de kip of het ei? Hebben vogels een goed geheugen? Waarom kunnen ze vliegen? Kunnen ze gevoelens  tonen? Daarnaast komen begrippen als mimicry, samenscholingsgedrag, symbiose en camouflage aan bod.

Lou Megens
Gastspreker Lou Megens is een vogelkenner met een brede en diepgaande kennis. Naast kenner van vogels en kweker van diverse soorten is hij ook nog een boeiend verteller. Tijdens zijn lezingen neemt hij de bezoeker via zijn dia- en filmpresentatie mee de natuur in om vogels te zien en te horen, terwijl hij ondertussen allerlei wetenswaardigheden vertelt. Van jongs af aan is hij al in de weer met vogels; hij heeft er ook enkele boeken over geschreven.

Aanmelden
Voor deze avond dienen belangstellenden zich aan te melden bij de heer Wil Ariëns, e-mail: w.ariens41@gmail.com of telefonisch vanaf 26 maart op 0486-412217.

De kosten voor deelname bedragen € 3,-. 
advertentie