Deel dit artikel ‹ Terug

Fotoclub De Soos exposeert in het Kunstkerkje te Velp.

Geplaatst op: dinsdag 21 maart 2017


GRAVE – De eerste drie weekeinden van april exposeert fotoclub De Soos in het Kunstkerkje in Velp. Op deze zaterdagen en zondagen is de expositie gratis toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur. De foto’s bieden een grote variëteit; de fotografen zijn vrijgelaten in de keuze van hun onderwerp en de manier waarop zij hun foto’s presenteren.

Fotoclub De Soos bestaat zes jaar en is onderdeel van de in 1788 opgerichte maar springlevende Graafse Sociëteit Tot Nut ende Vermaeck. In die zes jaar maakten de fotografen progressie. Dat willen ze laten zien. In de sfeervolle ambiance van het Kunstkerkje in Velp (bij Grave) komen hun geselecteerde foto’s volledig tot hun recht.

Tijdens de expositie zijn ruim 30 foto’s te zien van 21 fotografen. Els Pijnappels maakte deel uit van de selectiecommissie: “Er zitten potverdorie een aantal schitterende foto’s bij! Ik sta er van te kijken dat die uit onze club komen! De foto’s geven een heel mooi beeld van waar de fotografen mee bezig zijn. Een bijzonder gevarieerd beeld bovendien: Mooie landschappen, natuurfoto’s, macrofoto’s, maar er is ook abstracte fotografie, straatfotografie en sportfotografie te zien. De externe vakfotograaf die mee selecteerde gaf aan dat we trots mogen zijn op wat we laten zien.”

Fotoclub De Soos exposeerde in de zomer van 2015 in een toen leegstaand pand aan de Hoofdwagt in Grave. De expositie ‘Grave van Boven’ werd door veel mensen bekeken en gewaardeerd. Zomer 2016 deed de fotoclub met een aantal foto’s mee aan een Pop-Up project in Grave. Met de expositie in het Kunstkerkje geeft deze actieve fotoclub opnieuw een fraai visitekaartje af.

Zaterdagen en zondagen 1/2 - 8/9 - 15/16 april 2017. Expositie Fotoclub De Soos. Het Kunstkerkje, Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Velp (bij Grave). Gratis toegang. 

http://www.kunstinhetkerkje.nl/