Deel dit artikel ‹ Terug

Tegel gelegd voor 'Kunstwerk op de Markt in Mill'

Geplaatst op: maandag 13 maart 2017


Millenaar oh Millenaar! Wat verzint hier de kunstenaar

Donderdag 9 maart heeft de gemeente Mill en Sint Hubert een tegel gelegd op de Markt in Mill, het plein tegenover de kerk aan de Burgemeester Verstraatenlaan. Dè locatie waar begin volgende jaar het winnend kunstwerk een blik moet vangen, herkenning te weeg brengt en de Millse identiteit raakt. Het ‘Kunstwerk op de Markt in Mill‘ is onderdeel van het Centrumplan in Mill.

Tegel
Het Centrum van Mill heeft met de bouw van het Raboblok en de inrichting van de openbare ruimte op de markt een fraaie nieuwe uitstraling gekregen. Door het plaatsen van de tegel is er vanaf nu op de nieuwe markt een plek beschikbaar gemaakt voor het kunstwerk. De tekst op de tegel luidt: Millenaar oh Millenaar! Wat verzint hier de kunstenaar.

Finale keuze
Beeldend kunstenaars en designers hebben de gelegenheid gekregen om hun ontwerp in te sturen.
De Kunstcommissie en Ondernemers Collectief Mill hebben na twee selectierondes vier kunstenaars uitgenodigd om een concreet ontwerp voor deze plek te maken. Daar zijn ze nu druk mee bezig. Uiteindelijk gaan drie kunstenaars door naar de finale. Tijdens deze finale presenteren deze kunstenaars hun schetsontwerp aan Kunstcommissie en die kijkt of deze ontwerpen “kiesbaar” zijn. De finale keuze laat de commissie over aan het inwonerspanel van de gemeente Mill. Het college van B&W blijft eindverantwoordelijk; het college zal deze verantwoordelijkheid waarnemen door een eindtoetsing.