Deel dit artikel ‹ Terug

Cursus Muziekgeschiedenis Spaanse componisten

Geplaatst op: donderdag 16 februari 2017


Kunst in het Kerkje van Velp bij Grave

Op donderdag 9 maart start er een nieuwe reeks lessen van muziekkenner Hans Terra in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). In 5 ochtenden behandelt hij de Spaanse muziek door de eeuwen heen. De cursusdagen zijn 9, 16, 23 en 30 maart en 6 april. Telkens op een donderdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur. Opgeven kan via de site www.kunstinhetkerkje.nl of met een mailtje naar info@kunstinhetkerkje.nl.

Spaanse muziek door de eeuwen heen
Muziekkenner Hans Terra zal in deze cursus aspecten behandelen van de Spaanse muziek door de eeuwen heen. Het accent zal daarbij liggen op het folkloristische karakter van deze muziek. Er zal daarbij de nodige aandacht worden besteed aan de rijke liedkunst. Uiteraard zullen de luit en de gitaar niet ontbreken. De muziek van Manuel de Falla, Granados en Albeniz, de belangrijkste vertegenwoordigers van de nationale stroming eind 19e eeuw, komen aan de orde. De Spaanse muziek van de 20ste eeuw blijkt ook uiterst toegankelijk, juist doordat zij veelal teruggrijpt op eeuwenoude motieven.

De kosten bedragen € 50. Opgave vooraf wenselijk.

Op zondag 26 maart geeft cellist Eelco Haak om 14.30 uur een concert in het Kerkje met daarin ook veel aandacht voor Spaanse componisten. Eelco woont en werkt al meer dan 20 jaar in Salamanca in Spanje en geeft les op een conservatorium in Salamanca. Dit concert past uitstekend in deze cursus.

Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl 
advertentie