Deel dit artikel ‹ Terug

Boxmeerse website dingt mee naar prijs van de Koninklijke Bibliotheek

Geplaatst op: donderdag 26 januari 2017


Regio wordt opgeroepen massaal te stemmen!
De website van de Historische Vereniging Nepomuk is voorgedragen voor de Geschiedenis Online Prijs.
Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt en bekroont de meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website. Een van de initiatiefnemers van deze wedstrijd is de Koninklijke Bibliotheek. Het hangt nu mede af van het aantal stemmen die de website van Nepomuk in de wacht kan slepen hoe hoog zij eindigen in deze eervolle competitie.

De betreffende site ging in 2014 online, en werd ontworpen door het Boxmeerse bedrijf Cybox. Dit buro wist de site kwalitatief en creatief vorm te geven, en stelde de gebruiker ervan in staat om voortdurend actief content toe te voegen. Talloze onderwerpen wat de lokale geschiedenis aangaat zijn inmiddels geplaatst, en er worden welhaast wekelijks nieuwe onderwerpen toegevoegd. Dat maakt de website dan ook de moeite waard om dikwijls te raadplegen. Een andere ijzersterke troef is de vindbaarheid op Google en de koppeling met de facebookpagina ‘Kiek Daor Boxmeer, oe toch witte nog?’ die inmiddels vele enthousiaste volgers kent.

Eerder vond de Koninklijke Bibliotheek deze site interessant genoeg om deze op te slaan voor het digitaal nationaal archief, een eervolle pluim voor een product van Boxmeerse bodem.
Twee jaar eerder deed Nepomu k al mee met de competitie, en eindigde toen op een uitstekende 21 e plaats van ruim 200 inzendingen ! Dit keer is dus de lat gelegd en wil de vereniging doordringen tot de top 10. Er wordt op inwoners van het Land van Cuijk een beroep gedaan om hun stem uit te brengen op www.geschiedenisonlineprijs.nl

Stemmen kan tot 9 februari, op 16 februari worden de winnaars bekend gemaakt.