Deel dit artikel ‹ Terug

Groencursus bij IVN

Geplaatst op: dinsdag 24 januari 2017


Ontdek de natuur dicht bij huis

Rondom Grave tref je mooie natuurgebieden aan. Denk aan de Kraaijenbergse Plassen met in de buurt het Gasselse Bos en Broekse Wielen, het Raamdal, landgoed Tongelaar bij Mill, de Zandvoort richting Zeeland, landschapspark Mariëndaal en het nieuwe natuurgebied Keent. Om enkele van deze natuurgebieden beter te leren kennen organiseert IVN Grave een Groencursus. Deze cursus start op donderdag 23 februari; hij bestaat uit 5 theorie-avonden op donderdag en op de daaropvolgende 5 zaterdagen zijn er excursies naar de verschillende natuurgebieden. Aanmelden kan tot 15 februari.

Theorie én praktijk
Om nóg meer van deze en andere gebieden te kunnen genieten is het prettig om ook te weten wat je er zoal kunt tegenkomen aan planten en dieren. Zo wordt er onder meer stil gestaan bij het landschap, vogels die er leven, welke planten er groeien, en wat er zoal in het water leeft. Op de theorie-avonden worden deze onderwerpen besproken en met beelden toegelicht. Tijdens de daaropvolgende excursie laten de natuurgidsen zien hoe de praktijk eruit ziet. Na deze cursus zullen de deelnemers met een andere blik naar de natuur kijken en mogelijk hun (klein-)kinderen straks wijzen op dingen waar ze voorheen aan voorbij liepen.

Start 23 februari
De Groencursus is bestemd voor iedereen die meer wil weten over de natuur in onze directe omgeving; basiskennis is niet nodig. De cursus start op donderdag 23 februari; de volgende theorie-avonden zijn op donderdag 16 maart, 30 maart, 13 april, 4 mei telkens van 20.00 tot 22.00 uur. De excursies zijn op zaterdag 4 maart, 18 maart, 1 april, 15 april en 6 mei van 9.30 uur tot 12.00 uur. Deze sluiten qua inhoud aan op de lesavond en vinden plaats in de natuurgebieden rond Grave. De cursus wordt verzorgd door ervaren IVN-natuurgidsen.

Locatie en kosten
De lesavonden worden gehouden in Het Buitenhuis, (clubgebouw van de kinderboerderij en IVN Grave) Beukenlaan 8, 5363 RA te Velp N.Br. De kosten voor deze cursus bedragen voor IVN leden € 30,- niet leden betalen €35,-incl. koffie/thee. (max. 20 deelnemers) Ook niet-IVN-leden zijn van harte welkom. Voor meer informatie over IVN Grave kijk op www.ivn.nl/afdeling/grave

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 15 februari bij: L. Lobel, tel.: 0486-475388 of Lobelia@home.nl. Na aanmelding wordt het programma toegestuurd met verdere informatie.