Deel dit artikel ‹ Terug

Regio-orkest Oost-Brabant slaat nieuwe wegen in

Geplaatst op: woensdag 28 december 2016


Het Regio-orkest Oost-Brabant is volop aan de slag om voor het tiende jaar op rij een bijzonder muzikaal programma in te studeren. Het orkest slaat een nieuwe weg in met een avondvullend programma aan muziekwerken. De uitvoeringen zijn op zaterdagavond 28 januari en zondagmiddag 29 januari 2017. De concerten van deze jubileumeditie zullen gratis toegankelijk zijn.

Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) verzorgde tot nu toe elk jaar succesvol concerten waarbij voor de pauze een gastorkest speelde en na de pauze het ROB. Omdat dit jaar een jubileumjaar is, is gekozen voor een avondvullend programma dat geheel door het ROB wordt verzorgd. Ook is er ruimte voor een aantal solistische werken. Het orkest staat al tien jaar onder leiding van Bart van Zutven, die het orkest tot grote prestaties heeft weten te brengen. In het orkest spelen muzikanten die op hoog niveau willen spelen en hebben aangetoond dat ook te kunnen. De muzikanten komen uit een regio die zich uitstrekt van het Land van Cuijk en het Rijk van Nijmegen tot aan plaatsen als Boekel, Gemert en Zeeland.

De repetities zijn dit jaar in het Wapen van Wanroij, een nieuwe locatie die vanwege de centrale ligging voor alle muzikanten goed te bereiken is. De repetities zijn niet langer wekelijks, maar per repetitie wordt er langer geoefend. De deelnemende muzikanten studeren thuis de muziek in, en tijdens de repetities wordt onder leiding van de dirigent de verfijning aangebracht. Een werkwijze, die tot nu toe goed bevalt. Het uitgebreide repertoire laat een grote afwisseling zien in de muziekwerken, waarbij het hele orkest in al zijn facetten is te beluisteren. Solisten hebben al laten horen, dat zij uitstekend voor de dag kunnen komen.

In het laatste weekend van januari 2017 is het eindresultaat van het jubileumproject van het ROB te bewonderen. Op 28 januari treedt het orkest op in Venhorst om 20.00u en op 29 januari zal het orkest een matineeconcert verzorgen in Boxmeer om 14.30u. Dankzij een bijdrage van het Prins Bernard Cultuurfonds zijn beide concerten gratis toegankelijk. 
advertentie