Deel dit artikel ‹ Terug

Kringloopwinkel Cuijk maakt doorstart op 4 januari 2017

Geplaatst op: woensdag 28 december 2016


Op 4 januari 2017 wordt de Kringloopwinkel in Cuijk heropend. De Kringloopwinkel is een initiatief van de Stichting Actief in samenwerking met de gemeente Cuijk. In het opgeknapte pand aan de Mgr. Zwijssenstraat 1 zal de Kringloopwinkel voorlopig op woensdag en zaterdag van 10 uur tot 17 uur geopend zijn. Het streven is om in de toekomst de openingstijden te verruimen. Hiervoor wordt gezocht naar vrijwilligers.
In de Kringloopwinkel worden herbruikbare goederen ingenomen en doorverkocht. Momenteel wordt hiervoor het pand aan de Monseigneur Zwijssenstraat in Cuijk gebruikt maar Stichting Actief en de gemeente Cuijk zetten zich in om hiervoor een meer duurzame locatie te vinden.

Meer vrijwilligers nodig
Als basis gaat de kringloopwinkel twee dagen open maar er wordt gestreefd naar ruimere openingstijden. Mark van Rijn, directeur van Stichting Actief: “Het is afhankelijk van het aantal vrijwilligers die zich willen inzetten. Het zou mooi zijn als nog een aantal gemotiveerde mensen hun steentje hier aan bij wil dragen. We proeven al veel enthousiasme vanuit ons netwerk en diverse vrijwilligersclubs. Ik hoop dat dit een uitbreiding van ons winkelpersoneel én een verruiming van de opening gaat leiden.”

Prachtig initiatief
De gemeente is blij met de doorstart van de Kringloopwinkel. Wethouder Rob Poel: “Het is een prachtig initiatief dat helemaal past bij onze ideeën over zorgen voor elkaar in de maatschappij. Niet alleen is de winkel een fijn alternatief voor mensen met een kleine beurs maar het past ook uitstekend bij beschikbaar stellen van werk voor mensen met een sociale werkindicatie. En natuurlijk is het hergebruiken van goederen iets dat helemaal past bij duurzaamheid en de circulaire economie. Het was ons er dan ook veel aan gelegen om de Kringloopwinkel, samen met de Stichting Actief, een doorstart te geven.”

Op 4 januari zal de Kringloopwinkel feestelijk worden heropend. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
Inwoners die graag zouden werken in de Kringloopwinkel, kunnen zich melden bij Stichting Actief: info@stichtingactief.nl