Deel dit artikel ‹ Terug

Beoogde locatie speeltuin bekend

Geplaatst op: dinsdag 20 december 2016


Donderdag 15 december heeft het bestuur van de Stichting Recreatie en Meer de buurtbewoners van de beoogde locatie geïnformeerd over de plannen omtrent de toekomstige speeltuin. De plannen werden kritisch beoordeeld maar positief ontvangen en na veel input van de buurt zelf zijn ook de buurtbewoners geënthousiasmeerd. Fijn om te zien dat ook hier draagvlak is, de eerste vrijwilliger heeft zich al gemeld vanuit de buurt!
De buurt had de primeur! Maar dan nu toch eindelijk de beoogde locatie naar buiten brengen voor de vele geïnteresseerden die de ontwikkeling van de speeltuin op de voet volgen. Dit blijkt wel uit het feit dat de Facebookpagina van de speeltuin inmiddels al meer dan 1000 volgers heeft.
Vlak nabij de afrit van de A73 ligt een mooi groot braak stuk grond tussen de aspergevelden en het restaurant de OverBeek verscholen. Dit perceel van 1,2 ha biedt volop mogelijkheden voor de realisatie van de speeltuin, een avonturenbos, kinderboerderij en een plek waar in een later stadium werkgelegenheid gecreëerd kan worden voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

De Gemeente Boxmeer heeft de beoogde locatie positief en enthousiast ontvangen en is deze week gestart met de uitvoering van de quickscan. Na groen licht van de gemeente hoopt de stichting in het nieuwe jaar zo snel mogelijk van start te gaan met de sponsor gesprekken om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen om de speeltuin nog in 2017 te realiseren. Daarnaast kan Twan Bierens van W&B Consultants dan eindelijk van start met de subsidie- en fondsenaanvraag omdat dit tot zover nog niet mogelijk was zonder beoogde locatie.
Kortom, zeer positief nieuws dus om het jaar mee af te sluiten en het nieuwe jaar mee in te luiden. De Stichting Recreatie en Meer wenst iedereen fijne feestdagen en veel speelplezier in het nieuwe jaar. 

www.speeltuinboxmeer.nl