Deel dit artikel ‹ Terug

Leon van der Zanden - Supergewoon

Geplaatst op: maandag 19 december 2016


Comedy met een hart dat u laat gieren van het lachen.

Leon van der Zanden
Supergewoon

script: Patrick van Es | regie: Aike Dirkzwager

Leon op zijn scherpst! Origineel, kwetsbaar, fysiek en met de authentieke publieksinteractie die we van hem kennen. Maar inmiddels heeft de Brabander keuzes gemaakt om van deze wereld de juiste plek voor zijn kinderen te maken. Weg van de gangbare zekerheden, weg van de onaantastbaarheid waar veel publieke personen zich mee presenteren. Hij kiest voor openheid, om zijn publiek zijn gevoel te tonen en daarmee hun gevoel te raken. Eén op één. En hij zou Leon niet zijn als hij zich daarin niet helemaal liet gaan, hilarisch en larger than life.

Leon: “Als je kijkt naar wat de mensen echt beweegt, zie je dat jij dat zelf bent. Jij beweegt de mensen. En ik, ik laat ze schudden.”

Als je wilt dat comedy een hart heeft en je laat schreeuwen van het lachen, dan is dit de show voor jou!

Schouwburg Cuijk
Do 5 januari, 20.15 uur
18,75 euro (incl pauzeconsumptie en garderobe)
www.leonvanderzanden.nl
www.schouwburgcuijk.nl

Biografie
Leon van der Zanden wordt op 25 oktober 1977 geboren met een zachte g. Vanaf 1998 treedt hij op als cabaretier en stand-up comedian. Hij maakt en speelt 7 solovoorstellingen, waaronder: Hoerejong (2003/2004), Zwarte Hond (2004/2006), Leon (2006/2008), Cola (2009/2011), Vruchtvlees (2012/2013), en Rebel (2014/ 2015) die in Nederland en België toeren en zijn uitgezonden op televisie (BNN, Comedy Central en RTL 4).
Voor Omroep Brabant maakt en presenteert hij, samen met Merlijn Passier, tot 2008 het programma Olifantendoders, waarin zo goed als alle maatschappelijke taboes in beeld worden gebracht en ontdaan worden van hun lading.

In Leons voorlaatste soloprogramma Rebel zet hij een baanbrekende stap binnen cabaret door meer dan 10 theatergenres te combineren met een diep symbolisch verhaal dat ook nog eens grappig is en deze voorstelling mondt uit in een film-achtige registratie. Sinds oktober 2015 speelt Leon zijn huidige voorstelling ‘Supergewoon’, waarin hij met de verworvenheden uit Rebel zijn oude kracht weer oppakt, namelijk stand up comedy.

Ook op televisiegebied laat Leon zich zien en maakt hij vanaf 2012 deel uit van het VARA-programma ‘In goed gezelschap’, presenteert hij in 2014 ‘De Invaller’ en is gast bij comedyclub Katendrecht op NPO3. Daarnaast wijdde het programma Grimassen een aflevering aan hem, waarin hij terug gaat naar zijn roots op Mauritius. Tevens heeft Leon zich ontwikkeld als columnist, geeft comedy- en presentatieworkshops bij bedrijven en is artistiek leider van de Comedy Academy in Eindhoven.

Sinds dit jaar is Leon een samenwerking aangegaan met Just Productions. Zij  zullen zowel ‘Rebel’ als  ‘Supergewoon’ uit gaan brengen op dvd. Tevens wordt er momenteel gewerkt aan een nieuw televisieprogramma.