Deel dit artikel ‹ Terug

Toekomstige speeltuin staat te popelen om locatie bekend te maken!

Geplaatst op: dinsdag 13 december 2016


Het bestuur van de Stichting Recreatie en Meer heeft afgelopen weken overuren gemaakt om te beslissen welke locatie het meest geschikt is voor een grote groene buitenspeeltuin in de Gemeente Boxmeer.

Zo zat het bestuur een aantal weken geleden nog met de handen in het haar omdat geen enkele locatie geschikt bleek te zijn, uiteindelijk kwamen er van diverse kanten na een oproep in de media geschikte locaties boven water.

“Waren er vorige week nog drie locaties in beeld, gelukkig kan ik nu vertellen dat we in de planontwikkelingsfase zitten van de uiteindelijk gekozen locatie” , vertelt Renuka van Gaal, initiatiefnemer, met een enorme glimlach op haar gezicht. “Ik heb vanaf het begin het vertrouwen gehad dat dit plan zou slagen en al heeft het mij en de rest van het bestuur enorm veel bloed, zweet en tranen gekost, de speeltuin komt er absoluut. Alleen begint de tijd te dringen want het doel is en blijft nog steeds om de speeltuin in 2017 te realiseren”.

Deze week nog gaat de gemeente Boxmeer aan de slag met de verplichte quickscan die uiteindelijk mede zal bepalen of de locatie in aanmerking komt voor het realiseren van een unieke plek waar jong en oud samen zullen komen, waar het sleutelwoord verbondenheid zal zijn.

Wethouder Stevens is mede positief gestemd over de locatie. “Uiteindelijk blijft dit een spannend proces omdat we toch eerst dit onderzoek moeten afwachten voordat ik van de daken kan schreeuwen dat het deze locatie is geworden”, vervolgt Renuka van Gaal.

“Ik ben zeer enthousiast samen met alle vrijwilligers die in de diverse werkgroepen actief zijn, dat ik dit graag met onze achterban wil delen en dat maakt het heel erg moeilijk om de locatie nog even geheim te houden want je wil niet weten hoe vaak ik die vraag krijg om welke locatie het gaat. Ik kan wel verklappen dat op deze locatie zelfs ruimte is om in een tweede fase een kinderboerderij aan het project toe te voegen en om arbeidsplaatsen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door tevens hier een dagbestedingproject op te zetten”.

In het begin van het nieuwe jaar hoopt de Stichting Recreatie en Meer de locatie bekend te kunnen maken. 

www.speeltuinboxmeer.nl