Deel dit artikel ‹ Terug

Vierdaagse blijvend Dwars dur Mill

Geplaatst op: dinsdag 6 december 2016


Nu denkt u met deze kop boven dit artikel wellicht, o, de Nijmeegse Vierdaagse blijft elk jaar Dwars dur Mill komen. Dat is helaas nog niet helemaal duidelijk. Maar wat wel zeker is, is dat er aan de 100e Vierdaagse Dwars dur Mill een blijvende herinnering komt in het Millse centrum.

Idee
Onlangs werd er door Ontdek Mill en Stichting Activiteiten Mill een evaluatie gehouden met alle buurtschappen en vrijwilligers die bij hebben gedragen aan de feestelijke doortocht van de 100e Vierdaagse Dwars dur Mill. Heidi de Man was een van deze aanwezige vrijwilligers. Zij opperde: “Misschien is het mooi een blijvende herinnering aan deze speciale doortocht ergens in Mill te realiseren.” Iedereen was erg enthousiast over dit idee. Ook wethouder Jos van den Boogaart vond het een goed plan en opperde een speciale herinneringstegel te laten maken en deze nabij het vernieuwde marktplein in het straatwerk op te laten nemen.

Tegel
Er werd contact opgenomen met Thibaud den Brok van Thijsen - Den Brok Betonproducten aan de Rooijendijk in Mill. Zij zijn specialist in prefab beton elementen en dus het aangewezen adres zoiets te maken. Ook Thibaud was erg enthousiast over een dergelijke herinneringstegel en bood direct aan deze gratis te produceren en te leveren.

Onthulling
Op vrijdag 16 december zal deze speciale tegel aan de Burgemeester Verstraatenlaan in Mill om 16.30 uur officieel onthuld worden. Hierbij is ook een vertegenwoordiger van de Nijmeegse Vierdaagse aanwezig. Ook alle vrijwilligers, wandelaars en iedereen die verder de Nijmeegse Vierdaagse Dwars dur Mill een warm hart toedraagt is hierbij natuurlijk van harte welkom. Ook zal het vernieuwde marktplein officieel worden geopend.

Dit alles maakt deel uit van de Winterbeleving die vrijdag 16 december in het centrum van Mill georganiseerd wordt. www.uitinmill.nl 
advertentie