Deel dit artikel ‹ Terug

Opening Jubileum Jaar van de Boerenbruiloft op 9 januari

Geplaatst op: maandag 4 januari 2010


BCV De Geitenbok pakt in het jubileumjaar 2010 van de Boerenbruiloft enorm uit. Op zaterdag 9 januari zal in het Centrum van Boxmeer bij de Wilhelminaboom om 13.30 uur een gevarieerd programma opgevoerd worden in een grote boerenstal, in de sfeer van het boerenleven op het platteland. Uiteraard zal op deze middag ook het jubilerend boerenpaar Karel en Mieke van Soest aanwezig zijn. Zij zullen gezamenlijk met het aanwezig winkelend publiek op de foto gaan, uiteraard in boerenkledij.

Dansgroep Erevba o.l.v. Maria Lemmens zal een prachtige openingsdans op de planken brengen. Vervolgens zal Marlies van Zeeland van het bekende televisieprogramma “Boer Zoekt Vrouw” een dans workshop voor kinderen verzorgen met de naam: Swingen en dansen met Koe & Boe. Aansluitend zal zij een quiz voor kinderen verzorgen waarin uiteraard gratis prijzen te winnen zijn. Marlies heeft ondertussen haar eigen kadolijn opgezet, deze producten zijn op de webshop www.koe-en-boe.nl te bezichtigen en te bestellen. Ook kunnen kinderen zich via deze website aanmelden voor de workshop.

Dweilorkest de Joekels en hofkapel de Liefhebbers zijn uitgenodigd om sfeervolle blaasmuziek te brengen in het hartje van Boxmeer. Na een luchtig stukje Live muziek zal op de catwalk een historische boerenmodepresentatie geshowd worden met boerenkleding afkomstig uit vorige en huidige eeuw. De gehele middag kunnen kinderen op Belgische Knollen rijden in het hartje van Boxmeer, dit uiteraard onder deskundige begeleiding van leden van de Metworst. Verder stelt Nick Janssen paard en wagen ter beschikking om kinderen gezellig een huifkar-ritje te maken in het winkelcentrum van Boxmeer.
 
Last but not least zal spreekstal meester Kees Thijssen Prins Rene d’n urste ontvangen met zijn adjudanten en raad van elf. Nadat het winkelend publiek zeer ijverig de jubileum prijsvraag heeft ingevuld zal omstreeks de klok van 16.50 uur de prijswinnaars bekend worden gemaakt door Boerenbruiloftspaar Karel en Mieke. Dit nieuwe evenement is vorm gegeven door de boerenparen commissie van carnavalsvereniging de Geitenbok en door de Boxmeerse Ondernemersclub o.l.v. Jan Tunnissen.
 
Wij zouden ouders en kinderen uit willen nodigen om op zaterdagmiddag 9 januari gezellig naar het Wilhelminaplein te willen komen om daar deel te nemen aan van bovengenoemde activiteiten, uiteraard onder het genot van een echte boerenversnappering!

Groeten van de Boerenbruiloftscommissie van BCV de Geitenbok