Deel dit artikel ‹ Terug

Theateragenda januari 2017 Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: woensdag 9 november 2016


cabaret | kleinkunst
donderdag 5 januari
20.15 uur
18,75 euro
www.leonvanderzanden.nl

Leon van der Zanden
Supergewoon

Hij is scherp, origineel, kwetsbaar, hilarisch en als een vis in het water als hij zijn behendige spel met het publiek speelt. Toch is Brabander Leon van der Zanden ook ‘Supergewoon’. Hij heeft de keuze gemaakt om van de wereld een betere plek voor zijn kinderen te maken ...
Als u wilt dat comedy een hart heeft en u laat gieren van het lachen, dan is dit de show voor u!

__________
hiphopmusical 16+
zaterdag 7 januari
20.15 uur
27,50 euro
www.bostheaterproducties.nl 

Watskeburt?! - de theatertrip
Op muziek van De Jeugd van Tegenwoordig
Met Henk Poort e.a.

‘Watskeburt?!’ wordt een knettergekke theatertrip, een anarchistisch hiphopsprookje voor volwassenen, tegendraads en grappig als de supercatchy hits van De Jeugd van Tegenwoordig. Vjèze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo zijn als poppen aanwezig op het podium en gaan op zoek naar hun vriend Bas Bron…

__________
wereldmuziek
woensdag 11 januari
20.15 uur
23,75 euro
www.lucasvanmerwijk.com

The Soul of Spanish Harlem

Van Merwijk’s Music Machine | Solisten: Shirma Rouse, Gianna Tam en Lilian Vieira

Weinig plekken zijn muzikaal zo zinderend als de New Yorkse wijk Spanish Harlem. ‘The Soul of Spanish Harlem’ wordt een spetterend theaterconcert van Lucas van Merwijk en zijn swingende band, met de zangeressen Lilian Vieira, Shirma Rouse en Gianna Tam als stralend middelpunt.
Weergaloze mix van kokende salsa, latinjazz, mambo en boogaloo.

__________
de keuze van … Henk Roelofs & Frank van Hulst
muziek | bigband, jazz
vrijdag 13 januari
20.15 uur
15,75 euro (exclusief pauzeconsumptie; inclusief garderobe)
www.jazznjazz.nl

40 Jaar Bull Town Band
History of jazz, a big band journey

De Bull Town Band uit Cuijk bestaat 40 jaar en dat zal Cuijk weten ook! De jubilerende big band - negentien enthousiaste muzikanten en een al even enthousiaste zangeres - neemt het publiek mee op een reis langs verschillende stromingen van de jazz.

__________
theatercollege
zaterdag 14 januari
20.15 uur
25 euro
www.bostheaterproducties.nl

Komisch College
Bart Chabot, Wilfried Finkers & mystery guest

Komisch College, een idee van cabaretier Remco Veldhuis, betekent drie humoristische colleges op een avond. Drie komische sprekers, die hun favoriete onderwerp behandelen, specifiek of breed, maar altijd met een lach. In Schouwburg Cuijk verwelkomen we Bart Chabot en Wilfried Finkers, twee zeer verschillende en innemende persoonlijkheden, en een mystery guest.

__________
SchouwCafé | de keuze van … John Floore
muziek | diverse stijlen
zondag 15 januari
14.00 uur
19,75 euro
www.fusemusic.nl

Fuse

Door optredens bij Podium Witteman en DWDD speelde Fuse zich het afgelopen jaar flink in de kijker. Door hun enorme muzikaliteit en sterke live presentatie heeft het jonge zestal veel optredens, van club en kerk tot festival en concertzaal. De reden is eenvoudig, want Fuse is ‘virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal.’ (Haarlems Dagblad). Door de muzikale aderen van Fuse stromen klassieke muziek, jazz, pop en improvisatie.

__________
theaterlezing
dinsdag 17 januari
20.15 uur
22,75 euro
www.maartenvanrossemonline.nl

Maarten van Rossem
Theaterlezing

Tijdens deze theaterlezing analyseert en fileert Maarten van Rossem met onderkoelde humor en een enorme feitenkennis, historische en actuele, krankzinnige en bedroevende (politieke) gebeurtenissen. Prikkelend en uitdagend, gortdroog en vlijmscherp. Alle thema’s zijn mogelijk.
Een avond Maarten van Rossem betekent in elk geval dat u veel leert. En lacht!

__________
familieballet 7+
donderdag 19 januari
19.00 uur
29,75 euro
www.balletklassiekers.nl

De Notenkraker
Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

Het geliefde gezelschap uit Tatarstan brengt zijn fabuleuze dansers, een sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors mee om de legendarische choreografie van Petipa en Ivanov recht te doen. Op de prachtige muziek van Tsjaikovski zien we spectaculaire pas de deux, een vervaarlijke strijddans, een exotische Spaanse dans en natuurlijk de ‘Bloemenwals’ in een avontuurlijk verhaal over Clara en de betoverde Notenkraker. Een magische avond voor jong en oud.

__________
toneelthriller
vrijdag 20 januari
20.15 uur
25 euro
www.dommelgraafencornelissen.nl

Indecent Proposal
Matteo van der Grijn, Roos van Erkel & Chris Tates

De makers van de succesvolle theaterproductie ‘Fatal Attraction’ brengen opnieuw een bioscoophit op de planken. ‘Indecent Proposal’ is een zinderend erotisch drama over vertrouwen, aantrekkingskracht, liefde en macht met als hamvraag: hoe ver ga jij voor een miljoen?
‘Matteo van der Grijn is indrukwekkend.’ (de Volkskrant over ‘Fatal Attraction’)

__________
cabaret | kleinkunst
zaterdag 21 januari
20.15 uur
22,75 euro
www.wimhelsen.be

Wim Helsen
Er wordt naar u geluisterd

De carrière van Wim Helsen is een succesverhaal zonder weerga. De Vlaming won in 2003 met zijn eerste solo ‘Heden Soup!’ gelijk de Neerlands Hoop en met zijn derde én vierde programma de Poelifinario, voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling. Dat belooft dus wat voor nummer vijf: ‘Er wordt naar u geluisterd’.

__________
SchouwCafé
muziek
donderdag 26 januari
20.15 uur
18,75 euro (exclusief pauzeconsumptie; inclusief garderobe)
www.alexroeka.nl

Alex Roeka
Reyer Zwart & Jeroen Kleijn
Voort!

Alex Roeka nam een sabbatical, maar in plaats van zich vrij te voelen, begon hij aan zichzelf te twijfelen. Gelukkig adviseerde zijn psychiater hem onmiddellijk aan het werk te gaan en direct keerde de schrijfhonger terug. ‘Laverend tussen chanson, popmuziek en het Nederlandstalige lied brengt hij muzikale poëzie van wereldniveau’. (Het Parool). Een ode aan liefde en leven.

__________
theatershow | dansrevival
vrijdag 27 januari
20.15 uur
27,75 euro

Unforgettable
One Night in Manhattan

‘Unforgettable - One Night in Manhattan’ is een bruisende theatershow die u meeneemt naar het swingende New York van de vorige eeuw. Met live jazzmuziek, zang en dans wordt de romantiek opgeroepen van de jaren veertig, vijftig en zestig. In een spetterende revivalshow komen alle grote sterren van weleer voorbij, onder wie Frank Sinatra, Fred Astaire, Louis Armstrong en Ella Fitzgerald.
De choreografie is van Isabelle Beernaert, een van de interessantste dansmakers van de laatste jaren.

__________
muziek | diverse stijlen
zaterdag 28 januari
20.15 uur
22,75 euro
www.delangeartists.com

Remy van Kesteren & band
Op ontdekkingstocht met de harp
Tomorrow Eyes

Dat een harp net zo goed tot zijn recht komt op een poppodium als in het Concertgebouw, dat hoef je harpist Remy van Kesteren niet uit te leggen. Zijn achtergrond is weliswaar klassiek, hij verkent met zijn harp ook graag genres zoals pop, minimal en improvisatie. Lieflijk, klein en intiem, maar ook jazzy en bombastisch; Remy van Kesteren op harp wordt begeleid door een vierkoppige band.

Remy van Kesteren krijgt in 2016 de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die het ministerie van OCW toekent aan klassieke musici.

__________
SchouwCafé | de keuze van … Henk Roelofs & Frank van Hulst | JazznJazz
muziek | jazz
zondag 29 januari
15.30 uur
16,75 euro (exclusief pauzeconsumptie; inclusief garderobe)
www.jazznjazz.nl

Fay Claassen & trio Peter Beets
In de geest van Rita Reijs

Zangeres Fay Claassen heeft een perfecte timing, pianist Peter Beets is zeer virtuoos, gitarist Martijn van Iterson is bijzonder inventief en de jarenlange ervaring van bassist Ruud Jacobs maakt het plaatje compleet. Dit wordt een bijzondere, buitengewoon muzikale middag, met het repertoire van Rita Reys als een rode draad er doorheen geweven.

_______________________________________________________________________________

Bestel uw kaarten via www.schouwburgcuijk.nl of 0485-314344 (di t/m vr van 15.00-18.00 uur en twee uur voor aanvang van een voorstelling)

Alle prijzen zijn inclusief een pauzeconsumptie (tenzij anders vermeld) en garderobe.