Deel dit artikel ‹ Terug

Bijzonder optreden Ernst Jansz bij Roepaen in Ottersum

Geplaatst op: zondag 13 november 2016


Zaterdag 19 november 2016 Ernst Jansz

Pop, Singer-Songwriter, Kleinkunst • 20:30 uur • tickets €20 (vvk) / 22,50 (dagkassa)

Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium. Hij maakte in de jaren 60 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar.

Ook na de opheffing van deze band zat hij niet stil. Hij begeleidde en produceerde andere grootheden zoals Bram Vermeulen en Boudewijn de Groot en maakte een aantal solo-platen met intieme, melancholische liedjes, zoals De Overkant en Molenbeekstraat.

In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd Dromen van Johanna met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte.

Support: Jenny Berkel (CAN)
Jenny Berkel is een Canadese singer-songwriter met een prachtig eigen geluid. In 2012 kwam haar debuutalbum ‘Here of Wire’ uit. Het album staat vol met emotionele liedjes die voortkomen uit zowel collectieve geschiedenis als persoonlijke ervaringen. In april verscheen ‘Pale Moon’ haar vierde plaat. Hij werd opgenomen met de begaafde producer Daniel Romano en is doordrenkt van sprankelende gitaren, melancholische pianospel en stuwend bas- en percussiewerk. Zowel solo als onderdeel van Daniel Romano & The Trilliums oogst ze veel succes all over the world.  

www.roepaen.nl