Deel dit artikel ‹ Terug

Thema-avond 'Ontdek het wonder in het kleine'

Geplaatst op: donderdag 3 november 2016


Natuur betoverend in beeld gebracht

Op dinsdag 15 november 2016 organiseert IVN Grave een thema-avond rond het onderwerp "Ontdek het wonder in het kleine". Natuurfotograaf Kees Jager uit Andelst neemt de bezoeker aan de hand van een boeiende dia voordracht mee op reis door de vier seizoenen van de natuur. De lezing begint om 20.00 uur (tot ongeveer 22.00 uur) in het Buitenhuis, thuisbasis van Kinderboerderij Buiten-"Gewoon" en IVN Grave, op Landgoed Mariëndaal, Beukenlaan 8, 5363 RA Velp (NB).

Orchideeën die bijen verleiden, een ontwakende smaragdhagedis, tientallen poedelende vlinders bijeen, maar ook bebloemde velden die je bijna kunt ruiken, machtige watervallen en spinnenwebben als parelsnoeren... Dit alles en nog veel meer passeert de revue tijdens de avond. Het thema is verwondering: laat je ogen openen door alle schoonheid die er tot op het kleinste niveau in de natuur te vinden is. Aan de hand van dit thema vertelt Kees Jager allerlei wetenswaardigheden en anekdotes. Speciale aandacht is er voor de Europese orchideeën en dagvlinders, stuk voor stuk juweeltjes! 

Het leven van Kees Jager staat vooral in het teken van natuurbeleving. Hij is al zo'n 45 jaar gepassioneerd bezig met natuurfotografie rond het thema ‘verwondering.’ Hij wil de schoonheid van de natuur laten zien tot op het kleinste niveau. De laatste jaren is hij vooral bezig met het inventariseren en fotograferen van de dagvlinders van Europa. Zijn specialisatie is vooral macro-fotografie.
Iedereen is welkom op deze avond, de toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.