Deel dit artikel ‹ Terug

De fairtrade koffie staat voor u klaar bij Wereldwinkel Grave!

Geplaatst op: dinsdag 25 oktober 2016


Fair Trade Week van 29 okt – 5 nov

In het kader van de Fairtrade week nodigt Wereldwinkel Grave iedereen uit om op zaterdag 5 november een gratis kop koffie of thee te komen drinken in de winkel. Bezoekers kunnen dan kennis maken met 2 nieuwe soorten fairtrade én biologische oploskoffie en een nieuwe oplos-chocoladedrank. De winkel aan de Klinkerstraat 1 in Grave is open van 9.30 – 17.00 uur; de medewerkers bieden dan graag een kijkje in de wereld van Fairtrade.

Er bestond nog geen fairtrade en biologische oploskoffie. De nieuwe oploskoffie is er nu in 2 varianten: Mild Roast en Dark Roast. Beide soorten zijn in Nederland de meest verkochte (zwarte) smaken binnen oploskoffie. De nieuwe oploskoffie is gemaakt van uitstekende koffiebonen en heeft een goede koffiesmaak. Een enkel kopje koffie tussendoor is zó gezet, en daarmee is dit ook een prima product voor kleine huishoudens.
De nieuwe chocoladedrank bevat 60% cacao en 40% ruwe rietsuiker. In vergelijking met andere merken is dit heel veel cacao. Zowel de cacao uit de Dominicaanse Republiek als de ruwe, ongeraffineerde rietsuiker uit Paraguay zijn 100% fairtrade én biologisch. Er is verder niets aan toegevoegd. Melk toevoegen en even opwarmen in een pannetje of magnetron: daarna volop genieten!

Eerlijk is eerlijk
Fairtrade is eerlijke handel met respect voor mens en milieu. Veel van de mensen die de producten maken die Wereldwinkels verkopen zijn arm en maken vaak ook weinig kans op ontwikkeling. Zonder fairtrade hebben zij minder of geen kansen op de westerse exportmarkt. Bij fairtrade gaan erkende leveranciers van de Wereldwinkel langdurige handelsrelaties aan met de producenten in ontwikkelingslanden. Daardoor kunnen producenten beter investeren in hun eigen toekomst. Fairtrade betekent ook een eerlijke prijs voor een eerlijk product. De makers krijgen hierdoor de ruimte om zich op eigen kracht verder te ontwikkelen. Door het kopen van een fairtrade cadeau in de Wereldwinkel kun je het leven van producenten in ontwikkelingslanden veranderen.

www.wereldwinkelgrave.nl 
advertentie