Deel dit artikel ‹ Terug

Lions Nederland bestaat 100 jaar en viert dit met een Tulpenbollenactie.

Geplaatst op: maandag 24 oktober 2016


De leden van Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze planten dinsdag 25 oktober met de kinderen, die momenteel op het AZC in Grave wonen, 900 tulpenbollen rondom het nieuwe gebouw.

De overige bollen gaan op een nog nader af te spreken tijdstip rond het AZC in Overloon de grond in.

De kinderen, die momenteel herfstvakantie hebben, zullen nog flink moeten “aanpoten” om al deze bollen de grond in te krijgen voor het donker. Misschien wonen de kinderen in het voorjaar elders maar wie weet zien zij of anderen in het voorjaar het eindresultaat.

De Lionsorganisatie Nederland bestaat dit jaar 100 jaar en dat is aanleiding om een typisch Nederlands product te gebruiken om dit jubileum te vieren. De clubs in Nederland kochten massaal tulpenbollen in om deze te verkopen voor een goed doel. De 72 clubs in Nederland schenken de opbrengst aan de Stichting Het Vergeten Kind. Lions Land van Cuijk en Overmaze schonk de Stichting dit jaar de opbrengst van een Wijnproeverij en zocht naar een ander doel. De Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze besloot de tulpenbollen de 1500 bollen te schenken aan de 2 regionale AZC’s. Samen met de kinderen op de AZC’s gaan onze Lionsleden dinsdag aan de slag om een mooi bloembollenveld te creëren voor de toekomst.

Wanneer: dinsdag 25 oktober 2016
Waar: nieuwe AZC gebouw: Generaal de Bonsweg 1, 5363 ST Velp.
Tijdstip: vanaf 14.00 uur