Deel dit artikel ‹ Terug

Keukenbazen: team Mill en Sint Hubert wint de Mega Live KookBattle!

Geplaatst op: maandag 17 oktober 2016


Na een zinderende finale is vanavond team Mill en Sint Hubert winnaar geworden van AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd Keukenbazen. De topjury koos het menu van Eef, Renske, Sil en Sterre als beste van de achtttien menu’s die vanavond live werden gekookt. Het team werd gecoacht door chefkok Jeroen van den Heuvel van ROC de Leijgraaf. De burgemeester van Mill en Sint Hubert, Antoine Walraven, mag zich het komend jaar SmaakBurgemeester van Nederland noemen. Hij kreeg de bijbehorende ambtsketen uit handen van zijn voorganger, Wim Hillenaar van de gemeente Cuijk.

De Mega Live KookBattle vond plaats bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch. Daar kookten alle winnende teams uit de achttien deelnemende gemeenten in Noordoost-Brabant hun driegangenmenu’s. De topjury - juryvoorzitter en trendwatcher Frank Lindner, meesterkok en tv-chef Angélique Schmeinck en culinair communicatieprofessional Anouschka Peterink - proefden en beoordeelden alle menu’s. Niet alleen op smaak en uiterlijk, zij wogen ook mee of er gezonde en lekkere producten uit de buurt gebruikt waren. Dat onderdeel is een belangrijk aspect van de kookcompetitie Keukenbazen, die jonge consumenten bewuster wil maken van wat zij eten en waar het vandaan komt. Veel van de ingrediënten die de teams gebruikten kwam van lokale foodleveranciers. EMTÉ supermarkten verzorgde alle overige ingediënten. Ook Rabobank leverde een belangrijke bijdrage aan de finale.

De jury noemde het menu van team Mill en Sint Hubert “Verrassend en met restaurantwaardige gerechten.” Het team kreeg hoge scores voor de mooie smaak en de opmaak van de borden en omdat ze goed gebruik hebben gemaakt van lokale leveranciers, onder meer met paling van Bardoel Palingkwekerij en kip van Van Lith. De jury vond ook dat ze goed rekening hadden gehouden met het seizoen; toen ze hun menu inzonden zat er nog witte asperge bij, dat was er nu uit.

Eef, Renske, Sil en Sterre waren door het dolle heen, na een middag en avond heel hard werken om hun tafel met gasten van heerlijk eten te voorzien. De meiden mogen binnenkort een kijkje nemen achter de schermen bij opnamen voor de tv-zender 24Kitchen en kregen ieder een gesigneerd exemplaar van het net verschenen Ons Mooie Voedselboek.

Ook Burgemeester Antoine Walraven was zeer verguld met zijn titel SmaakBurgemeester. De burgemeester: “De concurrentie was groot met achttien deelnemende gemeenten. Ik vond het menu van ons team er op papier al heel lekker uitzien, maar toen ik vanavond aan tafel zat was ik helemaal aangenaam verrast. Toen voelde ik dat de kans om te winnen steeds groter werd. De ambtsketen van SmaakBurgemeester ga ik met trots dragen.”

www.keukenbazen.nl


Op de foto: team Mill en Sint Hubert met chef Jeroen van den Heuvel, burgemeester Antoine Walraven, de jury en directeur Roel Schutten van AgriFood Capital B.V.
Fotografie: Jan Zandee, bron: AgriFood Capital